7 Alternatieve thuisgebruiken van tandpasta die je moet kennen

Janine image
door Janine

09 Oktober 2023

7 Alternatieve thuisgebruiken van tandpasta die je moet kennen
Advertisement

Sommige handelingen die we elke dag uitvoeren, worden voor ons als vanzelfsprekend beschouwd: een opeenvolging van routines binnen en buiten het huis. Na een tijdje beginnen we bijna mechanisch te handelen, waarbij we enkele nuances verliezen van wat we doen: we stellen onszelf niet langer te veel vragen en handelen op de "automatische piloot".

Maar bij bepaalde gelegenheden zou het voldoende zijn om wat meer mentale elasticiteit te hebben om oplossingen te vinden waarvan we dachten dat ze niet zouden kunnen bestaan, een voorbeeld? Heb je er ooit aan gedacht om gewone tandpasta te gebruiken om een ​​klein gaatje te vullen dat is achtergelaten door een spijker van een schilderij? Het is mogelijk en functioneel: laten we eens kijken naar andere toepassingen van dit product voor persoonlijke hygiëne die je zeker moet kennen.

Advertisement

Alternatief gebruik van tandpasta: voor de schoonmaak

Alternatief gebruik van tandpasta: voor de schoonmaak

Freepik

Tandpasta is noodzakelijk voor de gezondheid van onze tanden, om ze gezond en helder van kleur te houden. Maar dankzij de witmakende eigenschappen kunnen we het gemakkelijk gebruiken om sommige oppervlakken te laten glanzen en schoon te maken: het strijkijzer bijvoorbeeld. Als er vlekken of lichte roest zichtbaar zijn, kun je wat witte tandpasta aanbrengen, een paar minuten laten intrekken en dan met een zachte borstel schrobben en tenslotte alles afspoelen: het resultaat zal je verrassen.

In de lijn van wat zojuist is gezegd, zijn witte schoenen een ander voorwerp waarop de beroemde bleektandpasta kan worden aangebracht. We raden je aan alleen witte tandpasta te gebruiken om zelfs de geringste kans op vlekken op je schoenen door het wrijven te voorkomen. Verder raden wij je aan om altijd te beginnen vanaf een minder zichtbaar punt van de schoen en vervolgens (indien tevreden) verder te gaan met de rest. Maar er is ook "iets anders" waarin onze multifunctionele tube zeer effectief kan zijn.

Advertisement

Alternatief gebruik van tandpasta: tegen geurtjes

Alternatief gebruik van tandpasta: tegen geurtjes

Freepik

Het heeft niet alleen het vermogen om vlekken te verwijderen en bepaalde voorwerpen als nieuw te laten lijken, maar het kan ook sommige oppervlakken parfumeren. Het sanitair, de wastafel of de gootsteen in je huis kunnen er enorm van profiteren. Probeer een flinke hoeveelheid tandpasta op een naar ruikend oppervlak aan te brengen en dankzij de scherpe geur zal de tandpasta de slechte geur verdoezelen!

En dit geldt ook voor de persoonlijke verzorging: stel dat je wat uien hebt gesneden en dat de sterke geur ervan op je handen achterblijft, dan kan tandpasta die onaangename geur gemakkelijk verwijderen. Giet een beetje op de palm van je hand en spoel je handen zoals je zou doen met water en zeep: je zult geen last meer hebben van die nare geur! En dat is nog niet alles.

Alternatief gebruik van tandpasta: voor je persoonlijke verzorging

Alternatief gebruik van tandpasta: voor je persoonlijke verzorging

Marco Verch Professional Photographer/Flickr

Als we verder gaan met de toepassingen die tandpasta kan hebben, ontdekken we de mogelijkheid om het toe te passen op muggenbeten en andere kleine insecten: zodra de tandpasta op de huid is uitgesmeerd, zal deze verlichting bieden tegen jeuk.

Je kunt er ook aan denken om het te gebruiken op een deel van het lichaam dat een lichte brandwond heeft opgelopen: dankzij de ingrediënten waaruit het is gemaakt die frisheid kunnen geven, kun je een verkoelend gevoel krijgen dat de pijn kan verlichten.

Kortom, tandpasta is niet alleen een goede gewoonte om op te nemen in onze persoonlijke hygiëne als we onze tanden poetsen, maar ook een nuttig hulpmiddel waarmee in veel verschillende contexten rekening kan worden gehouden.

Advertisement