Maak je eigen Halloweendecoraties door o.a. toiletpapierrollen te recyclen

door Natasja

31 Oktober 2022

Maak je eigen Halloweendecoraties door o.a. toiletpapierrollen te recyclen
Advertisement

Vampieren, het monsterlijke schepsel van Frankenstein, mummies, behekste pompoenen en meer: alleen al het noemen ervan roept onmiddellijk een heel specifieke sfeer op, die van Halloween. Het feest heeft zijn wortels in een onontdekte folklore, en de symbolen die nu nog overblijven zijn sporen van een fascinerende cultuur. Zo is het dat elk jaar, in het hart van de herfst, veel mensen over de hele wereld een feest vieren dat altijd een beetje ongewoon en heel leuk is.

Om dat creatief te doen, kun je je huis ook versieren met themadecoraties, en daarvoor hoef je niet per se een fortuin uit te geven: ook recyclingideeën die gebruik maken van gewone en gerecyclede voorwerpen zoals kartonnen toiletpapierrollen, lege melkpakken of eierdozen kunnen volstaan! 

Advertisement

Vleermuizen zijn zwart, dat is waar, maar het is veel leuker om ze allemaal kleurrijk te maken, en met kartonnen toiletpapierrollen is dat zo gedaan.

Advertisement

Neem de kartonnen rol, die misschien al wit is (of verf hem), plak dan stroken wc-papier op de onderkant en teken ogen en een mond: als je er een touwtje bij doet om het geheel op te hangen, heb je een spook dat zweeft bij elk briesje!

Op dezelfde manier kun je ook een eenvoudige papieren beker gebruiken.

Als je daarentegen zin hebt om kleurrijke kleine monsters te maken, heb je alleen verf, zelfklevende ogen (maar je kunt ze ook tekenen), papier voor het haar nodig en allerlei andere versieringen die je wilt toevoegen.

Je kunt echter even schattige resultaten krijgen met alleen de verschillende restjes wol die je nog in huis hebt liggen.

Advertisement

Online vind je duizenden sjablonen waaruit je inspiratie kunt halen om kartonnen toiletpapierrollen om te toveren tot verschillende Halloweenfiguren, van vampiers tot heksen. Eenmaal gemaakt, kun je ze misschien gebruiken in een slinger aan een muur.

Wat dacht je ervan om van melkpakken of soortgelijke Tetra Pak verpakkingen spookhuizen te maken?

Advertisement

Je kan je helemaal uitleven!

De bovengenoemde Tetra Pak-verpakkingen kunnen ook worden gebruikt als DIY lantaarns, en als je ze versiert met griezelige vormen zijn ze perfect voor Halloween.

Advertisement

Aangezien dit een feest is dat meestal 's nachts plaatsvindt, is verlichting een belangrijk onderdeel: met papieren bekertjes en ledlampjessnoeren kun je wonderen verrichten!

Had je ooit gedacht dat een eierdoosje de Boze Heks van het Westen uit De Tovenaar van Oz kon worden?

Heb je al besloten welke Halloweendecoraties je gaat maken?

Advertisement