Vier Halloween met schattige DIY decoraties: 10 ideeën voor het recyclen van glazen potten

door Natasja

10 Oktober 2022

Vier Halloween met schattige DIY decoraties: 10 ideeën voor het recyclen van glazen potten
Advertisement

Als je je huis wilt vullen met originele en leuke themadecoraties voor Halloween, kun je er een heleboel maken door te DIY-en of door met fantasie gewone voorwerpen te recyclen. Een categorie artikelen die daarbij altijd goed van pas komt zijn glazen potten van conserven of jam, waardevolle bondgenoten in de DIY wereld.

Met die potten kan je je namelijk uitleven in het maken van nuttige voorwerpen, zoals pennenhouders, bestekhouders en dergelijke, die allemaal worden beschilderd en versierd met symbolen die te maken hebben met de enge figuren die de Halloween-cultuur bevolken. En verder te bewonderen lantaarns en zelfs stolpen. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
Tutorial via thesavvyage.com

Tutorial via thesavvyage.com

Een beetje zwarte verf en een heleboel plakogen van verschillende grootte: met weinig geld, weinig tijd en veel plezier heb je een heel mooi monsterpotje gemaakt, klaar om te gebruiken zoals je maar wilt.

Advertisement

Kunnen mummies ontbreken op Halloween? Echt niet! Je kunt ze dus maken door verband om de potten te wikkelen en dan in het midden een kandelaar te gebruiken.

Figuren onder glas: omgekeerde potten worden glazen stolpen waarin betoverde en enigszins spookachtige taferelen worden nagespeeld.

Spoken, pompoenen en alle symbolen van de cultuur die bij dit feest horen, misschien op een originele manier geïnterpreteerd!

Als je goed kunt schilderen, kun je je vermaken door zwarte silhouetten op een gekleurde achtergrond te tekenen, misschien zelfs sfumato! Zo creëer je gestileerde taferelen die tot leven komen wanneer je kleine lichtjes of kaarsen in de potjes plaatst!

Advertisement

Halloween bestaat ook uit een herkenbaar kleurenpalet, en als je geen monsterlijke vormen wilt tekenen, kun je ook oranje, zwart en paars gebruiken om je blikjes te beschilderen met eenvoudige motieven.

Hoewel, het is misschien nog leuker om heksen, monsters en verschillende figuren erop te tekenen.

Advertisement

Of je kunt ook gestileerde vogelverschrikkers namaken op gerecycleerde glazen potten.

En je geen potten hebt, kunnen ook glazen potten van verschillende afmetingen, maar met een gladde vorm, allerlei "enge" versieringen bevatten, zelfs gevuld met gekleurd snoep!

Klaar om op een creatieve manier Halloween te vieren?

Advertisement