12 griezelige creatieve Halloweenknutselwerkjes om met papier en karton te maken

door Natasja

18 Oktober 2022

12 griezelige creatieve Halloweenknutselwerkjes om met papier en karton te maken
Advertisement

Van alle feesten is Halloween het feest waarbij we ons het meest uitleven, zowel voor het vieren als versieren van het huis in een echt originele stijl. Het is een korte periode waarin het leuk wordt om het huis te vullen met wezens die gewoonlijk als eng worden beschouwd, maar die vaak op een ironische manier op een andere manier worden gemaakt. Om de angst wordt gelachen, en dan zijn er nog de verkleedfeesten die altijd vele onvergetelijke verrassingen in petto hebben.

Dus, als je het wilt vieren met de grappige, bizarre en roekeloze tekenen van de cultuur die Halloween kenmerkt, kun je het huis vullen met de meest representatieve symbolen, en creatieve decoraties maken, zelfs alleen maar van vellen papier, eierdozen en meer. Ook de allerkleinsten kunnen deelnemen aan de vele knutselwerkjes die hieronder staan.

Advertisement

Van eierdozen kun je vleermuizen maken, alles wat je nodig hebt is een beetje verf en plakogen. Bladeren zoals die van de esdoorn daarentegen worden, als ze wit geschilderd zijn, spookjes!

Advertisement

Een ander idee om vleermuizen op te hangen, ook ondersteboven, is door vleugels en oren van papier (karton, of crêpe-rubber) op kurken te plakken.

Met vellen papier kun je spoken maken die in de lucht lijken te draaien, met een supermooie spiraalbeweging.

Twee of drie cirkels van oranje karton, een nietmachine en wat groen papier en je kunt gestileerde pompoenen maken om op te hangen waar je maar wilt.

Als je daarentegen dunne zakdoekjes hebt (of losse velletjes), of vloeipapier, kun je die gewoon aan een balletje vastmaken (houten balletjes, of pingpongballetjes) voor grappige spookjes die perfect zijn voor een slinger.

Advertisement

En je zou de slinger van spoken kunnen combineren met vleermuizen.

Spookachtige zwarte silhouetten die je kunt uitknippen, kunnen een indrukwekkende wanddecoratie vormen als je ze aan een tak hangt.

Advertisement

En wat vind je van bezems zoals die van de heksen? Ze kunnen ook allerlei teksten dragen!

Een zwerm vleermuizen die op de muur zweeft: knip er gewoon veel uit zwart karton.

Advertisement

Spoken die door de ramen gluren zullen de gasten die niet opletten de stuipen op het lijf jagen!

Een zwarte ballon en veel linten: een enorme spin bekijkt alles vanaf het plafond.

Advertisement

En voor wie wat moeilijkers uit wilt proberen, zijn er genoeg ideeën voor lantaarns die er echt magisch uitzien!

Veel plezier met Halloween!

Advertisement