Dek een tafel vol met grappige hapjes voor Halloween

door Natasja

18 Oktober 2021

Dek een tafel vol met grappige hapjes voor Halloween
Advertisement

Halloweenfeesten hebben allemaal een gemeenschappelijk thema: spoken, monsters en personages uit enge verhalen, die op duizend verschillende manieren kunnen worden gepresenteerd, van de meest geraffineerde tot de meest angstaanjagende. Maar er is één ding dat nooit mag ontbreken op een feest, ook niet op een Halloweenfeest, en dat is voedsel. Dus ook eten wordt op een heel schilderachtige manier gepresenteerd, maar in plaats van griezelige gerechten is het leuk om wat creatieve en leuke alternatieven te kiezen.

Van zoete lekkernijen tot hartige hapjes, er zijn genoeg vindingrijke ideeën waarmee een smakelijk feestmaal kan worden gemaakt dat er ook nog eens geweldig uitziet, dat je eventueel ook op sociale media kunt delen!

Advertisement

Welke muffins of cupcakes je ook wilt maken, je kunt ze in een zwart vormpje doen en vervolgens met donkere Oreo-koekjes, nep-suikeroogjes en een beetje chocolade spinnen maken die op het glazuur worden gelegd.

Advertisement

Fruit mag nooit ontbreken, en in de herfst kun je gemakkelijk mandarijnen of clementines vinden: ze hebben de ideale vorm om met behulp van een viltstift te worden versierd alsof het kleine spookpompoenen zijn!

Een enge - en vroege - versie van een van de typische kerstkoekjes: peperkoekjes, die deze keer vampiers worden! Met hetzelfde deeg en een heleboel verschillende soorten glazuur en suikerdecoraties kunnen duizend figuren worden gevormd die typisch zijn voor de meest griezeligste feestdag, van mummies tot elk klein monster dat je maar wilt.

Wil je lolly's uitdelen? Alles wat je nodig hebt is een zakdoek, een viltstift en een elastiekje om ze in een spook te veranderen.

Monsterlijke popcorn: popcornmaïs in een beetje boter, suiker en voedselkleurstof (groen of geel) maken en voila!

Advertisement

Met gepofte rijst kun je pompoenvormige zoete hapjes maken, zoals deze, ook hier met behulp van een beetje kleurstof.

Worstjes gewikkeld in reepjes kant-en-klaar bladerdeeg: je kunt de uiteinden van elkaar scheiden om de benen van deze mummies te maken, en vervolgens door ze simpel en snel even in de oven bakken krijg je lekkere en zeer mooie hapjes. Met een beetje mosterd, teken je de ogen en zijn ze klaar om te serveren!

Advertisement

Leuk en gezond: om ervoor te zorgen dat er ook groenten aanwezig zijn, kun je een soortgelijke techniek gebruiken als hierboven. Ook hier reepjes bladerdeeg om groenten in te wikkelen en in de oven te bakken, zoals deze paprika's.

Hou je van guacamole? Als je gasten hebt die niet zo snel iets vies vinden, is dit een hele mooie manier om het te presenteren.

Advertisement

Ook de pizza kan met Halloween worden versierd. Je hoeft alleen maar een margherita te maken en met olijven de gesmolten mozzarella-"vlekken" in spoken te veranderen. Als je wilt, kun je ook spinnen maken of een spinnenweb tekenen met de kaas... Kortom, de pizza zal een soort schilderdoek zijn die je kan versieren.

Een onweerstaanbare combinatie van zoet en hartig: zoute sticks en chocolade. Wie had ooit gedacht spinnenwebben te eten?

Advertisement

Niet iedereen houdt van augurken bij hamburgers, maar ze zijn perfect als monsterlijke tongen!

Nog meer zoute sticks en verder stukjes kaas in stukken gesneden als bezemharen. Snel en gemakkelijk!

Eet smakelijk!

Advertisement