Zin in kastanjes? Kook de kastanjes in de oven, het is makkelijk en gezond

door Natasja

25 Oktober 2021

Zin in kastanjes? Kook de kastanjes in de oven, het is makkelijk en gezond
Advertisement

Van de seizoensgebonden lekkernijen waarvan je in de herfst kunt genieten, zijn de meest populaire ongetwijfeld de verschillende bereidingen op basis van kastanjes, de heerlijke vrucht die symbool staat voor deze periode. Geroosterde kastanjes zijn altijd een onweerstaanbare snack, perfect voor de eerste koude dagen van het seizoen.

Het is echter niet altijd gemakkelijk om ze op de traditionele manier te bereiden, met behulp van open haarden of barbecues, en daarom kunnen ze ook worden bereid met behulp van andere bakmethoden, zoals roosteren in de oven. Het is makkelijker en gezonder, en je kunt jezelf verwennen wanneer je maar wilt. Ontdek hoe je kastanjes op deze manier kunt bereiden.

Advertisement
pxfuel.com

pxfuel.com

Wat je nodig hebt:

  • een grote kom
  • water
  • ten minste 1 kg kastanjes
  • een mes om de schil te snijden

Hoe gaat je te werk:

    1. Vul de kom met de kastanjes en bedek ze met ruim water: ze moeten minstens een uur weken. Je kunt deze stap ook overslaan en ze gewoon goed wassen, maar de kastanjes zullen waarschijnlijk droger blijven na het bakken, en zullen ook minder gemakkelijk te pellen zijn.
    2. Zet de oven op 180°.
    3. Draai de kastanjes uit op een schone handdoek of theedoek, zodat ze hun overtollige water kwijtraken.
    4. Snij met een mes in de lengte van elke kastanje een kruis in de schil, zodat ze tijdens het bakken niet barsten en later gemakkelijker te pellen zijn.
    5. Wanneer de oven op temperatuur is, pak een bakplaat, bekleed die met bakpapier en strooi de kastanjes erop, zodat ze een enkele laag vormen.
    6. Bak 20 of 30 minuten als je een statische oven hebt, maar als je ze in een heteluchtoven bakt, kun je de tijd inkorten, dus controleer de kastanjes na 15 minuten: ze kunnen in maximaal 20 minuten gaar zijn. De ideale baktijd hangt ook af van persoonlijke smaak, maar in het algemeen mogen ze nooit te droog worden, dus het is de moeite waard er een paar te proberen in verschillende stadia van het bakken en dan de perfecte methode te vinden, ook afhankelijk van hoe verschillende ovens werken.
    7. Als ze klaar zijn, verwijder de schaal en laat de kastanjes enkele minuten afkoelen.
    8. Als je je handen niet meer kunt verbranden, begin met schillen en eet smakelijk!

Als je diepgevroren kastanjes hebt, kun je ze natuurlijk ook in de oven bereiden zonder ze te weken, maar dan moet je de baktijd verlengen.

Advertisement