Maak griezelige potjes om ter gelegenheid van Halloween het huis te versieren

door Natasja

14 Oktober 2021

Maak griezelige potjes om ter gelegenheid van Halloween het huis te versieren
Advertisement

Het vieren van Halloweenavond is een gelegenheid om het huis te vullen met supercreatieve en leuke versieringen: je kunt van alles kopen of ze zelf maken met heel veel fantasierijke projecten. Een makkelijke manier om griezelige decoraties te maken is het recyclen van glazen potten, jam. of weckpotten.

Met verf en een paar andere materialen kunnen ze bloemenpotten worden, houders voor pennen, bestek en meer, maar ook griezelige lantaarns. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een beetje verf op de pot en het deksel en vervolgens een versiering voor er bovenop: het kan een spin gemaakt van pijpenragers zijn, maar misschien ook een vleermuis, of een ander griezelig dier of figuur.

Advertisement

Als je niet wilt overdrijven, heb je maar heel weinig nodig: een beetje oranje op de vaas en vervolgens een bijpassend touwtje waaraan spinnen hangen, en zo heb je een leuke pennenhouder om Halloween ook op het bureau te vieren, en die ook een plantenbakje of een pollepelhouder zou kunnen worden.

Als je met Halloween een feestje wilt geven met vrienden, is het een leuk idee om bestek in zo'n monsterpotje te doen.

Als je geen plakoogjes hebt, kun je ze er ook op schilderen om een schattig potje te maken dat perfect is voor deze gelegenheid.

Een heel eenvoudig idee dat aan het eind van het feest heel gemakkelijk gerecycleerd kan worden: wit geverfde potjes, met alleen het oranje gekleurde deksel geperforeerd, die zo in een rij gezet worden dat de etiketten de uitroep "boe!" vormen. Zodra je de etiketten verwijderd, en eventueel het deksel een andere kleur geeft, zijn de potten klaar voor seizoens- of ook kerstdecoraties.

Advertisement

Deze glazen potten zijn perfect om lantaarns van te maken, en voor Halloween kun je ze versieren met zwarte verf, met behulp van een spinsjabloon (ook uitgeknipt op een stuk papier), om het venstertje waardoor het licht kan schijnen zonder verf te laten.

Nog makkelijker is het om een spinnenweb aan de buitenkant van de pot te maken met het hete lijmpistool.

Advertisement

Als je van nepspinnenwebben houdt, kun je ze ook samen met watten gebruiken voor een pot vol spinnen zoals deze, een originele lichtgevende decoratie!

Zwevende spoken, ze zijn echt zo leuk!

Advertisement

Een kleinere versie, maar nog steeds harstikke leuk.

Zombiepotten!

Advertisement

Wat dacht je van deze heks?

Klaar om je fantasie de vrije loop te laten?

Advertisement