Halloween: maak leuke decoraties door kartonnen rollen toiletpapier creatief te recyclen

door Natasja

13 Oktober 2021

Halloween: maak leuke decoraties door kartonnen rollen toiletpapier creatief te recyclen
Advertisement

Halloweendecoraties behoren misschien wel tot de leukste decoraties van het hele jaar, met hun mix van eng en creatief. Spoken, dieren uit spookachtige omgevingen, monsters en figuren uit beroemde verhalen worden de hoofdrolspelers van de vreemdste nacht van het jaar.

Om thematische decoraties te maken, kunnen ook kinderen zich uitleven met eenvoudige recyclagewerkje, met kartonnen rollen toiletpapier. Kastelen, lantaarns, ornamenten om op te hangen of neer te zetten waar je maar wilt, er zijn genoeg ideeën: laat je fantasie de vrije loop door je te laten inspireren door de onderstaande ideeën.

Gaasjes zijn het beste, maar ook als je die niet hebt, kun je servetresten gebruiken om een grappige mummie te maken.

Advertisement

Wat betreft het inkleuren van kleine monsters, kan eigenlijk alles: kleurrijk en brutaal, welke vorm er ook in je opkomt, het zal perfect zijn. Ze kunnen ook opgehangen worden om een decoratieve slinger te maken!

Een zwarte kat: de koning van het feest!

De beroemdste heks met de groene huid is Elphaba, de heks uit The Wizard of Oz: deze is gemaakt van een kartonnen rol en een heleboel restjes papier en wol en is gewoonweg hartstikke schattig!

En kijk eens hoe leuk deze spookachtige familie is!

Advertisement

In plaats van eng te zijn, zien deze figuren er leuk en grappig uit: ze zijn perfect om met de kinderen na te maken.

De schoenen van de heks kunnen een houder voor snoep worden.

Advertisement

Penselen, lijm en restjes papier, stof of bolletjes wol: al deze materialen kunnen op veel verschillende manieren worden gecombineerd, waardoor onweerstaanbare monsters ontstaan.

Een heel snelle en gemakkelijke manier om de kleine monstertjes te versieren is door gekleurde restjes wol te gebruiken om het lijfje in te wikkelen: veel minder geknoei dan met verf en kwasten!

Advertisement

Wie zegt dat vleermuizen zwart moeten zijn? Deze hebben zeker een sterke persoonlijkheid!

Doodskoppen mogen zeker niet ontbreken, en deze zijn heel makkelijk te maken.

Advertisement

Dezelfde techniek kan worden gebruikt om kleine papieren lampionnetjes te maken in de vorm van een spookpompoen die kunnen worden opgehangen waar je maar wilt, en die ook aan de lampjes van een lichtsnoer kunnen worden gehangen.

De vleermuis die ondersteboven hangt is klaar om feest te vieren!

Welke knutselwerkje zou jij gebruiken voor Halloween?

Advertisement