De 7 opbergzones voor een altijd perfect opgeruimde en georganiseerde garage

door Natasja

22 April 2024

De 7 opbergzones voor een altijd opgeruimde en georganiseerde garage
Advertisement

De garage is een van die ruimtes die we het vaakst verwaarlozen en waar meestal rommelig is, maar dat betekent niet dat het altijd zo moet blijven. Met de juiste methode kan ook de garage worden omgetoverd tot een georganiseerde ruimte, waar alles wat je nodig hebt altijd beschikbaar en bij de hand is. 

Verdeel de garage in 7 opbergzones zodat alles altijd perfect opgeruimd is. Hoe? Dat zie je hieronder.

Advertisement

Overgangszone 1

Interne hal in de garage

ashleyelliotdesign.com

Vaak is de garage een doorgangspunt naar het huis, daarom is het belangrijk dat de ruimte naast de deur van het huis ingericht is als een echte hal, zodat je gemakkelijk schoenen en laarzen vol met modder, jassen, rugzakken, tassen en accessoires voor het uitlaten van de hond kunt neerzetten of ophangen. Rust deze ruimte uit met een bankje om op te zitten als je je schoenen uittrekt en een kast of eenvoudige wandkapstokken.

Advertisement

Zone 2 - uitgeruste wand

Wand uitgerust met sportspullen

garageliving.com

De wand naast de auto's, waar je meestal de deur naar toe opent, blijft meestal troosteloos leeg en ongebruikt. Hoewel de ruimte in dit gebied klein is, kun je er toch gebruik van maken door er een wand van te maken voor het opbergen van fietsen, sportspullen en tuingereedschap, zodat je er niet over struikelt wanneer je naar het huis gaat.

Zone 3 - vaak gebruikte voorwerpen

Tuingereedschap georganiseerd aan de wand

smallstuffcounts.com

Sommige spullen die je in de garage opbergt, worden vaak gebruikt, zoals de fiets waarmee je elke dag naar het werk gaat, de grasmaaier, het tuingereedschap dat je het vaakst gebruikt en sommige sportspullen. Al deze spullen moeten handig naast de garagedeur worden opgeborgen, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Richt deze ruimte in volgens je behoeften: wandhaken kunnen handig zijn voor fietsen en gereedschap, terwijl als je het gereedschap liever niet zichtbaar laat, kun je een kast neerzetten. Voetballen, balletjes en andere kleine sportspullen kunnen tot slot worden opgeborgen in praktische wandmanden.

Zone 4 - de werkbank

Werkbank met gereedschap en lades

summahomeservices.com

Als je een doe-het-zelver bent, kun je niet zonder een werkbank waarop je je kunt wijden aan je hobby. Rust de werkzone uit met lades om de hulpmiddelen in op te bergen en een wand met haken om alles altijd binnen handbereik te hebben.

Zone 5- opslag van apparatuur en seizoensdecoraties

opbergdozen georganiseerd op een garagemuur

tuffshed.com

Apparatuur en seizoensdecoraties nemen meestal veel ruimte in beslag in de garage en kunnen behoorlijk lastig op te bergen zijn. Organiseer een speciale zone in de garage voor deze spullen door er kasten of diepe manden neer te zetten.

Advertisement

Zone 6 - grote voorwerpen en recycling

Wandplanken en bakken voor apart afval in een garage

Pinterest

De garage is de perfecte plek om grote voorraden op te slaan en tegelijk ruimte vrij te maken in huis: toiletpapier, keukenpapier, schoonmaakmiddelen, flessen en waterkratten kunnen gemakkelijk in de garage worden bewaard tot je ze nodig hebt. Organiseer een ruimte voor het opbergen van deze spullen met zichtbare planken of kasten en benut deze om er recyclebakken onder te plaatsen, ze zullen je helpen om het huis schoner en netter te houden.

Zone 7 - plafondplanken

Plafondplanken vol met met opbergdozen

saferhacks.com

Tot slot, vooral als de garage vrij klein is, kun je overwegen om planken en plafondhaken te installeren om al die spullen die je minder vaak gebruikt maar toch moet bewaren, op te slaan. Het plafond is perfect voor het opbergen van grote spullen en is een praktische oplossing om ruimte te winnen zonder gemak en bewegingsvrijheid op te geven.

Nu je weet hoe je het moet organiseren, zal de garage altijd netjes zijn!

Advertisement