Indoor walking: hoe beoefen je deze trendy sport waar je de deur niet voor uit hoeft?

door Natasja

17 Maart 2024

Indoor walking: hoe beoefen je deze trendy sport waar je de deur niet voor uit hoeft?
Advertisement

Of je nu te lui bent om de deur uit te gaan of graag buiten wandelt en hardloopt, de koudste en meest regenachtige dagen zullen je er waarschijnlijk van overtuigen om elke vorm van lichaamsbeweging op te geven.

Iedereen weet echter allemaal dat constante lichaamsbeweging essentieel is, niet alleen om fit te blijven en je beter te voelen, maar ook en vooral om je psychofysische welzijn en je gezondheid te allen tijde te behouden.

In de afgelopen jaren is het populair geworden om workouts voor te stellen die thuis gedaan kunnen worden, zodat zelfs mensen die de deur niet uit kunnen of willen de kans krijgen om fit en gezond te blijven. Een daarvan is een sport die snel aan populariteit heeft gewonnen en een trendy activiteit is geworden, dankzij welke je gewoon thuis kunt trainen: indoor walking.

Wat is indoor walking en hoe wordt het beoefend? We leggen het je later uit.

Advertisement

Wat is indoor walking

Wat is indoor walking

Tutorial via Jessica Valant Pilates/YouTube

Indoor walking is een activiteit die is gecreëerd om wandelen in sportscholen te brengen, maar dat ook thuis kan worden gedaan door op de plaats te wandelen en andere bewegingen uit te voeren in een ruimte binnen: dynamisch wandelen kortom, waarmee je ongeveer 300-400 calorieën per uur kunt verbranden, soms zelfs meer door specifieke bewegingen met je benen en armen toe te voegen.

Er zijn in feite verschillende soorten indoor walking, waarbij het hele lichaam betrokken is of waarbij specifieke bewegingen worden gemaakt om meer calorieën te verbranden. Door deze verscheidenheid aan trainingen is indoor walking geschikt voor alle leeftijden en fitnesscondities en de verschillende trainingssessies kunnen 15 tot 45 minuten duren, soms zelfs een uur, zodat je meer calorieën kunt verbranden.

Alles wat je nodig hebt is een paar comfortabele schoenen en kleding om aan de slag te gaan zonder zelfs maar het huis uit te hoeven, maar hoe wordt het beoefend? Laten we eens kijken naar een aantal oefeningen.

Advertisement

Indoor walking voor beginners: hoe te beoefenen en de voordelen

Indoor walking voor beginners: hoe te beoefenen en de voordelen

Tutorial via yes2next/YouTube

Het kost maar 10 minuten om te beginnen met trainen als je een complete beginner bent of als je moeite hebt met bewegen: loop gewoon op de plaats terwijl je ook met je armen zwaait, voer dan eenvoudige zijwaartse bewegingen uit met je benen, buig en til je armen en knieën op.

Maar wat zijn de voordelen van deze oefening in detail?

  • het eerste, onbetwistbare voordeel is de mogelijkheid om op elk moment van de dag te trainen, zonder tijdsbeperkingen;
  • het tweede voordeel is het aanpassingsvermogen: je kunt je training gemakkelijk aanpassen aan de tijd die je beschikbaar hebt en aan je conditie, door de oefeningen aan te passen aan je specifieke behoeften;
  • je kunt indoor walking combineren met andere oefeningen zoals yoga, pilates, stretching en andere klassieke fitnessoefeningen;
  • je kunt de oefeningen uitvoeren waar je ook bent;
  • in tegenstelling tot klassiek wandelen en hardlopen is indoor walking niet schadelijk voor je gewrichten.

Nu heb je echt geen excuses meer: trek je trainingspak en sportschoenen aan en ga wandelen!

Advertisement