4 onmiddellijk werkende middelen om grasvlekken uit spijkerbroeken te verwijderen

door Natasja

05 Mei 2024

Advertisement

Met de komst van het mooie weer en het vaker naar buiten gaan, zullen vervelende grasvlekken op stoffen als gevolg van valpartijen of kleine ongelukjes onvermijdelijk toenemen. Deze groene vlekken kunnen bijzonder moeilijk te verwijderen zijn, omdat ze de neiging hebben om zich diep aan de stof te hechten en vooral voor ouders van kleine kinderen vaak erg vervelend zijn.

Het is echter goed om te weten dat er een aantal zeer effectieve praktische middelen zijn om deze vlekken in korte tijd uit spijkerbroeken te verwijderen. Dit alles met behulp van producten die je normaal gesproken al in huis hebt.

Advertisement

1 - Marseillezeep

@forestofdelights / Instagram

De eerste uiterst handige methode om grasvlekken uit een spijkerbroek te verwijderen is door gebruik te maken van Marseillezeep door de getroffen plek direct in te wrijven met een mengsel van zeep en water.

Je kunt de vlek goed inwrijven met je handen of een spons gebruiken aan de ruwere kant (meestal is dat deel groen).

Laat het een half uur zitten zodat de zeep opdroogt en goed hecht aan de groene vlek. Voer vervolgens een normale machinewas uit.

Advertisement

2 - Alcohol

@detroitdenim / Instagram

Alcohol 70% blijkt ook een waardevolle bondgenoot in de strijd tegen grasvlekken op spijkerbroeken. Je kunt het met name gebruiken als de vorige methode met Marseillezeep de groene vlek niet volledig heeft kunnen verwijderen.

Verdun de alcohol met water en breng het mengsel met een spons aan op de bevlekte plek.

Als ook dit middel niet werkt, kun je ook een klassieke vlekkenverwijderaar voor stoffen proberen.

3 - Citroen

Needpix

Een ander alternatief, in dit geval veel duurzamer dan alcohol en vlekkenverwijderaar, voor het verwijderen van grasvlekken uit spijkerbroeken is het gebruik van een citroen of azijn.

Doordrenk een doek met water en citroensap of azijn en wrijf dit direct op het bevlekte deel van de spijkerbroek.

Voor groene vlekken die moeilijker te verwijderen zijn, kun je ook azijn of citroen rechtstreeks op het getroffen gebied gieten en het ongeveer tien minuten laten zitten voordat je het afspoelt met lauw water.

4 - Tandpasta

@Muzla / Reddit

Een ander praktisch middel tegen hardnekkige grasvlekken op spijkerbroeken dat je zeker in huis kunt vinden is tandpasta.

Dit product heeft bijna wonderbaarlijke effecten op verschillende soorten vlekken: doe gewoon een beetje direct op de te behandelen plek en schrob krachtig met een tandenborstel.

Maak het daarna af met een normale wasbeurt in de wasmachine.

Dankzij deze uitstekende methoden zijn grasvlekken op spijkerbroeken niet langer een reden tot bezorgdheid, vooral niet voor ouders. Vergeet echter niet om altijd een klein hoekje van de stof te testen voordat je een behandeling toepast op de hele vlek, zodat je het kostbare kledingstuk niet onherstelbaar beschadigt.

Advertisement