Een kleine keuken? De koelkast is geen goede oplossing voor het bewaren van deze 8 voorwerpen

door Natasja

06 Maart 2024

Een kleine keuken? De koelkast is geen goede oplossing voor het bewaren van deze 8 voorwerpen
Advertisement

Een van de kamers met de meeste ruimteproblemen in huis is ongetwijfeld de keuken, en tenzij je het geluk hebt een grote keuken te hebben, vraag je je waarschijnlijk af hoe je de ruimte kunt vergroten om hulpmiddelen, accessoires en voedselvoorraden op te bergen, maar ook de producten die je dagelijks gebruikt om schoon te maken.

Een verticale ruimte benutten als de horizontale ruimte niet genoeg is, is altijd een goed idee, maar de voorwerpen of levensmiddelen op de koelkast leggen is misschien niet de meest geschikte oplossing, niet alleen vanwege de mogelijke schade die het voortdurend openen en sluiten van de koelkastdeur aan de voorwerpen kan veroorzaken, maar ook om een lange en efficiënte levensduur van het apparaat te garanderen.

Kun je gewoon niet zonder het bovenste deel van de koelkast? Dan raden we je aan om in ieder geval deze 8 voorwerpen niet daarop te leggen.

Advertisement

1. Flessen alcohol

1. Flessen alcohol

Max and Dee Bernt/Flickr

Wijn en alcoholische dranken kun je beter niet bovenop de koelkast bewaren, vanwege mogelijke temperatuurschommelingen die de drank gemakkelijk kunnen verpesten. Voortdurende trillingen kunnen ook de smaak van de wijn veranderen, dus het is veel beter om deze flessen in een speciaal wijnrek of een koele, donkere kast te bewaren.

Advertisement

2. Planten

2. Planten

ProFlowers/Flickr

Planten bovenop de koelkast zijn niet alleen onhandig om water te geven, maar houden ook niet van het klimaat in dat deel van het huis: de temperaturen zijn hoger, de lucht is droger en er is misschien niet genoeg licht. Het is veel beter om planken en rekken te gebruiken voor de planten.

3. Kleine huishoudelijke apparaten

3. Kleine huishoudelijke apparaten

needpix.com

Kleine keukenapparaten of draagbare radio's of stereo's mogen nooit bovenop de koelkast worden gezet vanwege de hitte die ze kan beschadigen en hun levensduur kan verkorten. Door de constante trillingen van de koelkast kunnen ze ook vallen en daardoor breken.

4. Medicijnen

4. Medicijnen

Needpix

Geneesmiddelen moeten altijd buiten het bereik van kinderen worden bewaard en daarom bij voorkeur hoog, maar als je ze bovenop de koelkast bewaart, kan hun samenstelling of werkzaamheid veranderen door de hoge warmte. Het is veel beter om een ze in een speciaal kastje dat altijd koel en droog is, te bewaren.

5. Alles dat kan smelten

5. Alles dat kan smelten

Pexels

We weten inmiddels dat het erg warm kan worden bovenop de koelkast. Daarom kan elk voorwerp of voedsel dat kan smelten gemakkelijk beschadigd raken of verpest worden. Bewaar er dus bijvoorbeeld geen chocolade of kaarsen op, maar ook geen plastic bakjes, die gemakkelijk krom kunnen trekken door de hitte.

Advertisement

6. Zware voorwerpen

6. Zware voorwerpen

John Loo/Flickr

Grote pannen, huishoudelijke apparaten of andere zware voorwerpen bovenop de koelkast kunnen het apparaat gemakkelijk beschadigen en de effectiviteit of levensduur ervan verminderen. Het voortdurend openen en sluiten van deuren kan er ook voor zorgen dat ze langzaam naar de rand van de koelkast schuiven tot ze op de grond vallen.

7. Breekbare voorwerpen

7. Breekbare voorwerpen

Pxhere

Glazen vazen en flessen en meer in het algemeen andere breekbare voorwerpen moeten nooit bovenop de koelkast worden bewaard, omdat ze gemakkelijk kunnen vallen en breken.

Advertisement

6. Niets

6. Niets

Pxhere

Tot slot kun je beter helemaal niets op de koelkast bewaren, want eten en drinken kunnen gemakkelijk verpest worden of stof en vuil ophopen, wat tot hygiënische problemen leidt, terwijl decoratieve voorwerpen en keukengerei en -apparaten op de grond kunnen vallen of de koelkast kunnen beschadigen. Zoek andere ruimtes om deze spullen op te bergen.

Bewaar jij iets bovenop de koelkast?

Advertisement