Hoe je in korte tijd en streeploos het glas van de ramen perfect kunt reinigen

Janine image
door Janine

06 Oktober 2023

Hoe je in korte tijd en streeploos het glas van de ramen perfect kunt reinigen
Advertisement

Ramen perfect en streeploos zemen lijkt soms een hele onderneming. Hoe vaak heb je niet geprobeerd de ramen schoon te maken waar ondanks herhaalde pogingen nog steeds lelijke strepen bleven zitten? Zelfs de meest effectieve gespecialiseerde schoonmaakmiddelen kunnen nutteloos lijken als je de verkeerde hulpmiddelen gebruikt of als je niet weet hoe je ze optimaal kunt benutten.

Als volledig transparante ramen voor jou slechts een luchtspiegeling zijn, is het misschien tijd om te vertrouwen op het advies van experts of een alternatieve methode. Naast de inmiddels bekende suggestie om de ramen te wassen als ze niet door direct zonlicht worden getroffen, waardoor het water kan opdrogen en vlekken en strepen op de oppervlakken achterblijven, is een andere nuttige maar vaak onderschatte tip het schoonmaken van kozijnen en vensterbanken voordat je de ramen wast, om te voorkomen dat het stof te snel weer neerdaalt.

Hieronder stellen we wat methoden voor waarmee je in slechts enkele minuten perfecte resultaten kunt bereiken.

Advertisement

De snelle en effectieve methode om ramen streeploos te reinigen

De snelle en effectieve methode om ramen streeploos te reinigen

Pexels

Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar snelle stappen om transparant glas volledig vrij van strepen te maken:

  • Het eerste dat je moet doen, is gordijnen verwijderen, afstoffen met een microvezeldoekje of een stofzuiger om stof en spinnenwebben te verwijderen;
  • vul een emmer met warm water en voeg 2 eetlepels witte alcoholazijn toe; als het vuil bijzonder moeilijk te verwijderen is, kun je de aldus verkregen oplossing in een sprayfles doen;
  • besprenkel het glas met de oplossing van water en azijn en maak het schoon met een microvezeldoekje en een wisser.

Door voorzichtig bewegingen uit te voeren met de wisser drogen alle waterdruppels snel op en blijven ze ramen streeploos.

Advertisement

Andere natuurlijke remedies voor het streeploos reinigen van ramen

Andere natuurlijke remedies voor het streeploos reinigen van ramen

Pexels

Er zijn verschillende andere natuurlijke remedies die je kunnen helpen ramen perfect en streeploos schoon te maken:

  • Talkpoeder: doe 2 eetlepels talkpoeder in een bakje en voeg 700 ml warm water toe. Meng grondig zodat de ingrediënten een gladde oplossing vormen en spuit het vervolgens rechtstreeks op het glas of bevochtig een microvezeldoekje. Droog met een schone microvezeldoek.
  • Cosmetische alcohol: zelfs de klassieke roze cosmetische alcohol, die we gebruiken bij het schoonmaken van het huis, kan erg handig zijn bij het schoonmaken van ramen; voor een optimaal resultaat is het voldoende om een ​​microvezeldoekje in alcohol te drenken en voorzichtig te wrijven.
  • Zuiveringszout: dit mag niet ontbreken, een van de meest effectieve middelen voor huishoudelijke schoonmaakmiddelen; vul een fles met warm water en los er 4 eetlepels zuiveringszout in op, spuit het mengsel vervolgens rechtstreeks op het oppervlak en reinig met een microvezeldoek.

Je ramen zijn van nu af aan altijd streeploos!

Advertisement