Waarom stinkt de doucheafvoer? Laten we eens kijken naar de redenen en hoe we dit kunnen elimineren

Janine image
door Janine

05 Oktober 2023

Waarom stinkt de doucheafvoer? Laten we eens kijken naar de redenen en hoe we dit kunnen elimineren
Advertisement

Het komt vaak voor dat er in de badkamer, ondanks alle aandacht voor het schoonhouden, nare geuren blijven hangen die bepaald niet aangenaam zijn. Behalve dat we ze niet willen ruiken als we de badkamer binnenkomen en wellicht tijdens het baden of douchen, zijn ze ook erg vervelend als het toilet door een van onze gasten gebruikt moet worden.

Vaak komen deze geuren uit de riolering en zijn ze een symptoom dat er iets mis is. Er zijn veel chemische producten op de markt om het lekker te laten ruiken, maar voor degenen die aandacht hebben voor het milieu en, laten we eerlijk zijn, voor de portemonnee, zijn er ook natuurlijke remedies die effectief kunnen zijn. Laten we eens kijken welke.

via realsimple

Advertisement

Wat veroorzaakt nare geuren en slecht functionerende afvoeren?

Wat veroorzaakt nare geuren en slecht functionerende afvoeren?

Pickpik

Nare geuren dreigen soms een kenmerk van onze badkamer te worden en zijn onaangenaam. Het betreden van de badkamer waar we ons wassen, en het ruiken van een heerlijke geur is een reden voor ontspanning, en als dat niet zo is kan het vervelend worden. Maar wat veroorzaakt de stank die we ruiken en die uit de afvoer komt, vooral die in de douche?

  • Ophoping van zeepresten. De “smurrie” die door de stagnatie ervan ontstaat, veroorzaakt de vorming van een laag onzuiverheden die, door zich aan de afvoeren te hechten, een nare geur en een daaruit voortvloeiend gevoel van vuil veroorzaken.
  • Beschadigde leidingen. Soms komt het voor dat, als de leidingen niet nieuw zijn of om de een of andere reden beschadigd zijn, er dampen uit de riolering waarop ze zijn aangesloten door hun onvolkomenheid kunnen komen en onze badkamer kunnen "besmetten".
  • Schimmel. Een van de belangrijkste oorzaken is juist de vorming van dit vervelende fenomeen. Schimmel ontstaat meestal op verborgen plaatsen in afvoeren en om dit te elimineren moet je de filters demonteren.
  • Vuilresten. Haren en vuil in het algemeen kunnen zich ophopen in de afvoeren, stagneren en aanleiding geven tot dit vervelende probleem. Een van de eerste dingen die je dan moet doen, is proberen elke obstructie weg te nemen, om de nare geur te elimineren, maar ook om ze beter te laten werken.

Advertisement

Hoe je een nare geur uit de doucheafvoer kunt verwijderen

Hoe je een nare geur uit de doucheafvoer kunt verwijderen

Creativo

Omdat het niet prettig is als er nare geurtjes uit de afvoer komen, vooral uit de douche, is het goed om te weten hoe je deze kunt verwijderen. Allereerst is het raadzaam om de afvoer voortdurend schoon te maken en af ​​te dekken met filters die kunnen voorkomen dat vuilresten naar beneden vallen. Als de geur ondanks alle nodige aandacht echter duidelijk wordt, kunnen we onze toevlucht nemen tot de producten die te koop zijn in verschillende winkels, of natuurlijke bondgenoten. Laten we in beide gevallen eens kijken welke producten.

  • Chemische afvoerreiniger. Het is zonder twijfel een uitstekende bondgenoot bij het reinigen van afvoeren en moet meestal 's avonds worden aangebracht, zodat het de hele nacht kan inwerken.
  • Anti-schimmel producten. Ze zijn erg handig om ons te helpen die vervelende zwarte stippen te elimineren die worden veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid, wat normaal is in de badkamer. Als ze aanhouden, is het raadzaam om het filter met een tandenborstel te schrobben, om eventuele resten te verwijderen.
  • Zuiveringszout en azijn. Onfeilbare bondgenoten in de strijd tegen vuil, en ook in dit geval kunnen ze heel effectief zijn. Je gooit gewoon twee eetlepels poeder door de afvoer en direct daarna een glas azijn. De reactie tussen beide elementen zorgt ervoor dat de vuilresten samen met de geur verdwijnen. Nadat je ze hebt aangebracht, giet je het equivalent van twee kopjes water in de afvoer en je zult de resultaten zien.
  • Bleekmiddel. Dit product is tevens zeer effectief tegen vuilresten en geeft, gemengd met water, het duwtje in de afvoer dat nodig is om de afvoer te reinigen.

Een deodorant en klaar is kees…

Een deodorant en klaar is kees…

Rawpixel

Door deze trucjes in de praktijk te brengen, zal je badkamer weer glanzen en heerlijk ruiken. Als je wilt dat de heerlijke geur blijft hangen, kun je proberen een mengsel van water en een paar druppels etherische olie door de afvoer te gieten, zodat je altijd het gevoel hebt dat het schoon is. Om ervoor te zorgen dat dit lang aanhoudt, is het raadzaam om de handeling regelmatig te herhalen.

Tenslotte, als het probleem aanhoudt, is het een goed idee om een ​​expert te raadplegen om te controleren of er geen ernstigere problemen zijn met betrekking tot de leidingen en het riool.

Advertisement