Maak het wasmachinebakje in een handomdraai schoon met dit natuurlijke middel

door Natasja

28 September 2023

Maak het wasmachinebakje in een handomdraai schoon met dit natuurlijke middel
Advertisement

Het komt vaak voor dat de wasmachine een onaangename geur afgeeft en, in de ergste gevallen, dat deze geur na het wassen op het wasgoed blijft hangen. Er zijn verschillende oorzaken: soms is het voldoende om eraan te denken de deur van de wasmachine tussen de wasbeurten door te openen, terwijl in andere gevallen een grondiger schoonmaakbeurt nodig is.

In feite moet de wasmachine, net als elk ander voorwerp of apparaat in huis, regelmatig worden schoongemaakt om het efficiënt en probleemloos te houden. Het kan met name gebeuren dat vuil, kalk of zelfs wasmiddelresten zich afzetten in de verschillende onderdelen, wat een andere belangrijke oorzaak is van onaangename geurtjes en storingen. 

Het wasmiddelbakje is niet vrij van dit probleem en daarom moet je het regelmatig onderhouden en reinigen om een mogelijke oorzaak van het ontstaan van onaangename geuren weg te nemen. We leggen vandaag uit hoe je het in een handomdraai kunt schoonmaken met natuurlijke middelen.

Advertisement

De natuurlijke methode om het wasmachinebakje in een handomdraai schoon te maken

De natuurlijke methode om het wasmachinebakje in een handomdraai schoon te maken

Creativo

Er zijn slechts twee eenvoudige ingrediënten nodig om het wasmachinebakje grondig schoon te maken: 

  • witte alcoholazijn (het meest geschikt om schoon te maken, maar witte wijnazijn voldoet ook);
  • vloeibare zeep of Marseillezeep.

Het eerste wat je moet doen is het bakje uit de behuizing halen; doe dit voorzichtig met de speciale knop aan de zijkant of boven het bakje van de wasverzachter. Dompel het bakje vervolgens onder in een kom met gelijke delen heet water en witte azijn en laat het een paar minuten weken voordat je het schoonmaakt met een oude tandenborstel. 

Aan het einde van deze handeling heb je alle aangekoekte vuilresten verwijderd en hoef je het bakje alleen nog maar grondig te wassen met een spons en vloeibare Marseillezeep of -zeepvlokken. 

Vergeet niet om deze handeling regelmatig uit te voeren, minstens om de 6 maanden of wanneer je ziet dat er zich resten beginnen op te hopen. Op deze manier bespaar je moeite, omdat het vuil niet overmatig wordt aangekoekt, en beperk je het probleem van onaangename geuren.

Advertisement

Meer tips voor het schoonmaken van de wasmachine

Meer tips voor het schoonmaken van de wasmachine

Yuki_Weeb/Reddit

Om het ontstaan van onaangename geuren te voorkomen, moet de hele wasmachine altijd perfect schoon worden gehouden.

  • laat aan het einde van elke wascyclus de deur open om de trommel en de afdichtingen sneller te laten drogen, zodat schimmelvorming en de daaruit voortvloeiende ontwikkeling van onaangename geuren worden voorkomen;
  • start ten minste één keer per maand een lege wascyclus op hoge temperatuur, door een eetlepel baking soda en een glas witte alcoholazijn of citroenzuur in een waterige oplossing (150 gram citroenzuur verdund in 1 liter water) rechtstreeks in de trommel te doen; op deze manier verwijder je niet alleen wasmiddelresten en vuil, maar voorkom je ook kalkaanslag.

Met deze maatregelen zal je wasmachine altijd schoon en geurig zijn!

Advertisement