Vieze, beschimmelde doucherails? Probeer deze gemakkelijke en goedkope truc

door Natasja

20 September 2023

Vieze, beschimmelde doucherails? Probeer deze gemakkelijke en goedkope truc
Advertisement

De badkamer is de ruimte in huis die het meest shoongemaakt en ontsmet moet worden. Het is de plek waar je je wast, je 'reinigt' van het vuil dat je gedurende de dag hebt verzameld en waar je je ook ontspant. Hiervoor is het echter noodzakelijk dat de omgeving schoon en geurig is en dat er geen bacteriën, schimmel of resten zijn die alles minder uitnodigend maken. Hoe houd je alles zo schoon? Er zijn veel producten te koop en ze werken heel goed, maar soms lijkt het alsof ze niet genoeg werken en niet het gewenste resultaat geven. Dit gebeurt vooral op bepaalde plekken in de badkamer, zoals de doucherails. Daar hopen vuil, resten en schimmel zich op en het is helemaal niet gemakkelijk om ze te verwijderen.

Daarom passen veel mensen natuurlijke middelen toe voor een bijna perfecte reinheid en voor een douche en bad alsof ze nieuw zijn. Benieuwd naar een van de meest gebruikte trucjes om dit resultaat te bereiken?

Advertisement

Hoe verwijder je vuil en schimmel uit doucherails

Hoe verwijder je vuil en schimmel uit doucherails

Pxfuel

Een schone, geurige badkamer is de droom van iedereen.. Na een stressvolle dag thuiskomen en een ontspannende douche nemen is wat je nodig hebt om een rustige avond met je gezin door te brengen, maar een douche vol schimmel en kalkaanslag zien ondanks je inspanningen om er vanaf te komen is niet bepaald fijn. Dus hoe bereik je het gewenste resultaat? Naast alle producten die te koop zijn is er een doe-het-zelf-middel dat geweldig is voor een diepe schoonmaak. 

Misschien is niet iedereen er bekend mee, maar degenen die het gebruiken lijken volledig tevreden. Benieuwd waar het uit bestaat? Slechts een paar ingrediënten, makkelijk te vinden en erg goedkoop, en je bent klaar.

Advertisement

Gebruik deze methode en je zult gelijk de resultaten zien...

Gebruik deze methode en je zult gelijk de resultaten zien...

Creativo

Wat is een van de beste bondgenoten in de strijd tegen vuil? Zeker baking soda. Dit element is fantastisch voor het verwijderen van kalk, korsten en onaangename geuren. Een klein beetje is genoeg om het gewenste resultaat te krijgen en als de doucherails erg vies zijn, neem gewoon een glas baking soda, meng het met 4 glazen water en maak een romig mengsel. 

Als je klaar bent, pak een tandenborstel, breng het mengsel aan op de aangetaste zone, schrob het grondig en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Nadat de nodige tijd is verstreken, goed schoonmaken met stromend water en je zult versteld staan van het resultaat. Als je echter nog steeds niet tevreden bent, kun je de handeling een tweede keer herhalen of een ander magisch ingrediënt toevoegen.

Nog steeds niet tevreden? Probeer het eens op deze manier...

Nog steeds niet tevreden? Probeer het eens op deze manier...

Pexels

Als  je nog steeds niet tevreden bent met het resultaat van water en baking soda, kun je het sap van een citroen toevoegen. De combinatie van dat en baking soda, en precies dezelfde toepassing, kan je alleen maar blij maken en de douche zal perfect schoon zijn en als nieuw ruiken. 

Azijn kan je hierbij ook helpen en kalk en schimmel verwijderen die zich ophopen in de rails van de douches. Dit zijn de lastigste plekken om schoon te maken, laten we eerlijk zijn, maar een mengsel van water en azijn op de aangetaste plekken spuiten, minstens 15 minuten wachten en dan afdrogen met een zachte doek kan de oplossing zijn. 

Dus, waar wacht je nog op: ren naar de badkamer en geef de douche zijn oude glans terug! Kende je deze truc al?

Advertisement