Jeans gekrompen na het wassen? Er is wat aan te doen met deze methode

door Skip

13 September 2023

Jeans gekrompen na het wassen? Er is wat aan te doen met deze methode
Advertisement

Het gebeurt ons allemaal wel eens vroeg of laat dat we een fout maken met wassen en dat kleding dan gekrompen, verkleurd of met vlekken uit de wasmachine komt. Dit kan komen omdat je het verkeerde programma hebt ingesteld of de verkeerde temperatuur hebt ingesteld of dat je kledingstukken met verschillende kleuren bij elkaar hebt gedaan.

Vele soorten stof kunnen krimpen wanneer zij niet op de juiste manier worden gewassen en in dit rijtje van wasongelukjes hoort jeans echt wel thuis. In tegenstelling tot wol dat niet meer hersteld kan worden als het eenmaal vervilt is kan je jeans wel weer terugbrengen naar de oorspronkelijke grootte met behulp van een simpel handigheidje.

Als jij jouw jeans op de verkeerde manier gewassen hebt en deze nu te kort zijn geworden of te krap zitten om te dragen dan is het moment van weggeven of weg knallen nog niet gekomen want met deze super simpele truc kan je hem weer terugbrengen in de staat zoals hij was!

via Nudie Jeans

Advertisement

Zo maak je jeans die na het wassen gekrompen is weer wijder

Zo maak je jeans die na het wassen gekrompen is weer wijder

Wallpaperflare

Wanneer je jeans gaat wringen vanwege een verkeerde manier van wassen dan kan je een hele simpele truc proberen om hem weer terug te brengen naar z'n oorspronkelijke vorm:

  • mix in een sprayflacon lauwwarm water met enkele druppels wasverzachter en schud goed om alles goed te vermengen met elkaar;
  • bevochtig je jeans hier zodanig mee dat de hele broek vochtig is;
  • terwijl je jeans droogt trek je voorzichtig aan alle kanten, elke kant op van de jeans zodat de stof weer wijder wordt en de oorspronkelijke breedte en lengte is hersteld.

Met deze handige truc heb je je jeans weer als nieuw en kan je hem elke dag weer dragen zo beweren makers van jeans!

Advertisement

Maak op nog een manier krappe jeans weer ruimer

Maak op nog een manier krappe jeans weer ruimer

Christian 159260/Reddit

Als alternatief voor de eerder beschreven manier om gekrompen jeans te herstellen is er nog een truc die je kan toepassen. Deze is niet alleen van toepassing op jeans om die weer in de lengte en breedte te herstellen, maar geldt dit voor alle katoenen kledingstukken in het algemeen:

  • vul een teiltje met lauwwarm water;
  • voeg een eetlepel wasverzachter, kindershampoo, conditioner of enig ander cosmetisch product toe dat verzachten ten doel heeft en meng zorgvuldig;
  • dompel de jeans of het katoenen kledingstuk dat je wilt verwijden onder en laat minstens 30 minuten weken;
  • haal het kledingstuk uit het water en wring het voorzichtig uit en dep droog met een handdoek;
  • wanneer het kledingstuk nog vochtig is trek je eraan, alle kanten, elke kant op net als de manier die hierboven is beschreven.

Bij beide trucs moet je je kleding regelmatig controleren en meermaals eraan trekken terwijl het aan het drogen is.

Dankzij deze simpele trucs zijn je jeans eindelijk weer als nieuw!

Advertisement