Vlekken van zonnebrandcrème op de juiste manieren uit zwemkleding krijgen doe je zo

door Skip

12 September 2023

Vlekken van zonnebrandcrème op de juiste manieren uit zwemkleding krijgen doe je zo
Advertisement

Zwemkleding, je moet dit gewoon bij je hebben op vakantie, maar wat doe je wanneer je nagenoeg nieuwe badpak verpest is door niet te missen zonnebrandcrèmevlekken? Wanhoop niet je moet het gewoon op de juiste manier wassen.

De juiste zonnebrandcrème gebruiken met goede beschermingsfactor is voor iedereen een noodzaak om naast de meteen merkbare heftige verbranding door de zon ook vervelende gezondheidsproblemen voor te zijn. En dus ga je dan smeren elke keer nadat je in het water bent geweest of met regelmatige intervallen wanneer je bent blootgesteld aan de zon. En elke keer komt die zonnebrandcrème ook op de zwemkleding terecht die je draagt en is dit bijna niet te vermijden. Dan zijn er zichtbare plekken die je niet makkelijk kan wegkrijgen. Wat doe je eraan? Lees verder om daar achter te komen.

Vlekken van zonnebrandcrème in badkleding

Vlekken van zonnebrandcrème in badkleding

captainsoftpants/Reddit

Zonnebrandcrèmevlekkenk weg krijgen uit badkleding is een arbeidsintensief klusje vergeleken met andere soorten kleding (t-shirts, jurken of sowieso andere stofsoorten) omdat zwemkleding doorgaans is gemaakt van synthetische stoffen die zonnebrandcrème sneller in zich opnemen. Je moet altijd eerst de etiketten lezen van je zwemkleding om te kijken waar het uit bestaat en wat de wasvoorschriften zijn waar je je aan moet houden om later geen schade aan te richten met de verkeerde producten en wasmethoden.

Bovendien is het ook ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen, want hoe langer je wacht des te moeilijker de vlek te verwijderen zal zijn. Vlekken van zonnebrandcrème op mineraalbasis of zelfbruinende crèmes zijn vooral goed zichtbaar op witte badkleding en laten andere type crèmes ook vlekken achter op gekleurde badkleding.

Advertisement

De beste manier om zonnebrandcrèmevlekken weg te krijgen uit badkleding

De beste manier om zonnebrandcrèmevlekken weg te krijgen uit badkleding

Creativo

Direct of zo snel mogelijk uitspoelen is een gewoonte die je moet aanhouden. Gebruik water wanneer de zonnebrandcrème nog geen kans heeft gezien om erin te trekken. Wanneer de vlek echter al ontstaan is moet je absoluut niet gaan wrijven want dit kan de situatie verder verergeren omdat je de zonnebrandcrème nog verder de vezels inwerkt.

Wanneer je van doen hebt hebt met synthetische stoffen moet je voorzichtig te werk gaan en moet je voordat je begint goed checken wat de stofsamenstelling is en het wasvoorschrift op het etiket lezen. De eerste stap is doorgaans dat je de plek natmaakt zonder te wrijven. Je doet dit wanneer het badkostuum eenmaal droog is, om de stof een beetje te "verzachten." Mocht het zo zijn dat de zonnebrandcrème nog niet helemaal is opgedroogd of in de vezels is getrokken dan kan je wat baking soda pakken of maiszetmeel of zelfs talkpoeder en dit op de vlek aanbrengen zodat het vochtige gedeelte van de vlek hierdoor wordt opgezogen. Wacht ongeveer 10 minuten en verwijder dan het teveel aan poeder met je vingers of met een borsteltje.

Breng nog wat meer baking soda aan op de vlek vermengd met wat wasmiddel voor delicate was. Laat een halfuur voorbijgaan voordat je gaat wassen op de manier zoals je gewend bent; doorgaans handwas of in de wasmachine. Is dit laatste het geval stel dan een delicaat wasprogramma en was op lage temperatuur (of beter nog koud water).

Hoewel je met azijn de vlekken ook wel kan wegkrijgen kan je dit beter niet gebruiken omdat dit de synthetische vezels kan beschadigen. Wanneer je wel azijn wil gebruiken, wellicht op katoen, moet je het in gelijke delen verdunnen in water.

Door een beetje op te letten gaat het je wel lukken om je badkleding zo lang mogelijk goed te houden!

Advertisement