Truc om een verstopte gootsteen te verwijderen: een eenvoudig ingrediënt voor verbluffende resultaten

door Natasja

09 September 2023

Truc om een verstopte gootsteen te verwijderen: een eenvoudig ingrediënt voor verbluffende resultaten
Advertisement

Schoonmaken kan hard werken zijn, maar er zijn een aantal taken en handelingen die moeten worden uitgevoerd om een nette en gezonde omgeving te behouden. Sommige 'procedures' kunnen behoorlijk onaangenaam zijn... toch weten we allemaal dat ze minstens zo noodzakelijk zijn als de eenvoudigste om uit te voeren, zo niet noodzakelijker.

Denk bijvoorbeeld aan hoeveel energie het kan kosten om korsten te verwijderen uit een oude oven of hoe ingewikkeld het kan zijn om een verstopt toilet of verstopte gootsteen te ontstoppen. Maar dat hoeft niet zo te zijn: met deze handige tips heb je deze huishoudelijke klusjes in een handomdraai geklaard!

Advertisement

Huishoudelijke trucs

Huishoudelijke trucs

Een van de grootste problemen in huis is een verstopte gootsteen. Helaas zorgt het voortdurende gebruik ervoor dat de gootsteen snel verstopt raakt. We kunnen proberen te voorkomen dat er voedsel en ander organisch afval in de waterafvoeropeningen terechtkomt, maar dit is geen gemakkelijke taak, zelfs niet met de speciale 'beschermers' die de afvoer afdekken.

Vroeg of laat raakt de gootsteen waarschijnlijk verstopt, waardoor onaangename geuren ontstaan en het water niet meer goed weg kan. Dit is een groot probleem dat snel moet worden opgelost: velen doen dat niet en schakelen liever een vakman in om de klus effectief en snel te klaren.

Dit brengt echter aanzienlijke kosten met zich mee... maar er is een eenvoudige en goedkope oplossing die de klus kan klaren!

Advertisement

Snel en eenvoudig schoonmaken

3 Home Remedies To Fixing Blocked Drains https://www.interiordesire.net/guides/3-home-remedies-to-fixing-blocked-drains/

Pubblicato da Interior Desire su Lunedì 25 aprile 2022

In het geval van kleine opstoppingen hoef je alleen maar deze eenvoudige procedure te volgen om de gootsteen schoon te maken. Je hebt maar één ingrediënt nodig: ecologisch waspoeder. Zo ga je stap voor stap te werk:

Kook eerst ongeveer een halve liter water, doe dan twee theelepels van het bovengenoemde afwasmiddel in de afvoer en giet ten slotte het kokende water erbij. Door het afwasmiddel en het water erbij te gieten, los je eventuele ophopingen van vuil, stof of kalk op.

We raden je aan om ten minste 15-20 minuten te wachten nadat je het wasmiddel en de kokende vloeistof erin hebt gegoten: deze tijd is nodig om het 'mengsel' te laten werken. Als je geen waspoeder hebt, kun je ook baking soda gebruiken, want dat is net zo goed en bekend om zijn ontvettende eigenschappen. Kende je deze trucjes al?

Advertisement