10 ideeën om zelfs de kleinste ruimte om te toveren in een prachtige badkamer

door Natasja

07 September 2023

10 ideeën om zelfs de kleinste ruimte om te toveren in een prachtige badkamer
Advertisement

Soms hebben huizen kleine ruimtes, misschien een kruipruimte die we niet denken te kunnen gebruiken of andere kamers die op het eerste gezicht te krap zijn. Wat we echter niet weten, is dat deze 'hoekjes en gaatjes' gebruikt kunnen worden om een badkamer in te plaatsen. Of het nu een kleine extra badkamer is of niet, het belangrijkste is dat je er alles in kwijt kunt wat je nodig hebt.

De 10 ideeën die we in dit artikel voorstellen, kunnen heel nuttig zijn voor wie van plan is een kleine badkamer te maken, maar niet weet hoe hij of zij de weinige beschikbare ruimte het beste kan benutten. Bekijk ze allemaal, kies degene die je het mooist vindt en voeg ze eventueel in in je eigen huis.

Advertisement

1. Badkamer onder de trap

Als je niet weet hoe je de lege ruimte onder de trap moet benutten, kan dit het juiste idee zijn. Met een deurtje verberg je deze kleine badkamerruimte waarin je alles kwijt kunt wat je nodig hebt.

Advertisement

2. Houten planken voor een betoverend resultaat

Soms zijn een paar meter al genoeg om een badkamer te creëren die bijna een kunstwerk is. In dit geval past het wit perfect bij de houtkleur van de vloer. Het resultaat is verbluffend.

3. Een spiegel om diepte te geven

Als de kamer klein is, moeten er trucs worden gevonden om het idee te geven dat het niet krap is. In dit geval is er alleen een toilet en wastafel, met twee aan de muur gemonteerde deuren waarin de benodigdheden kunnen worden opgeborgen. De spiegel geeft echter een groter gevoel van ruimtelijkheid, vind je niet?

4. Meubilair als lijst

Weet je niet waar je een kastje in de badkamer moet zetten? Geen probleem! Koop of bouw er een die waar het toilet in 'past' en je bent klaar. Om nog maar te zwijgen over hoe leuk de combinatie eruit ziet. Prachtig!

5. Geen claustrofobie meer...

Precies! Als nauwe ruimtes je een gevoel van claustrofobie geven, maar je hebt er wel een waarin je een badkamer kunt plaatsen, geen paniek. Je kunt dit doen door transparante elementen te integreren. Onzichtbare materialen, zoals douchedeuren, geven je een groter gevoel van openheid en je kunt de badkamer zonder problemen gebruiken.

Advertisement

6. Muren als objecthouders

Als de ruimte nauw is, maar er wel behoefte is aan opbergruimte, kun je aan deze oplossing denken. Met een inbouwwand, misschien van gipsplaat, los je het probleem in een handomdraai op en geef je je minibadkamer een speciaal tintje.

7. Deuren en ramen in de badkamer...?

Hoe kun je een origineel tintje geven aan een badkamer die in een al te nauwe ruimte is gemaakt? Als er weinig oppervlakte is, mag je de wens om zelfs alleen maar een toilet in te bouwen niet opgeven. Er zijn veel manieren, in dit geval was de geniale ingeving het spelen met de geometrische vormen van de muur die de douche omsluit. Het creëren van een reeks "deuren en ramen" geeft een idee van beweging dat dat van klein overtreft. Wat vinden jullie ervan?

Advertisement

8. Verborgen badkamer in de kledingkast

Het kan en het resultaat is werkelijk zeer mooi. Een dubbele deur sluit de dienstruimte af, maar er ontbreekt niets. Toilet, spiegel, wastafel, toiletrolhouder en handdoek: wat wil je nog meer? Alles zit in deze kleine ruimte en het resultaat zal je gasten versteld laten staan.

9. Wand van spiegels

Dit is wat nodig is om diepte te geven aan zo'n kleine badkamer. De combinatie van bakstenen en hout geeft het gevoel in een kleine spa te zijn. Welzijn is gegarandeerd in een kamer als deze, die, laten we eerlijk zijn, er wel heel schattig uitziet.

Advertisement

10. Contrasterende kleuren voor een WOW effect!

Het contrast van lichte en donkere tinten, met pastelkleurige vlekken die opvallen en de aandacht trekken, is een fantastische mix om een badkamer als deze uniek en benijdenswaardig te maken. Een kleine kunstgalerie, vol met schilderijen, die je verblijf heel aangenaam maakt.

Welke van deze badkamers zou jij wel in huis willen hebben?

Advertisement