Wil je een goed georganiseerd huis? Hier zijn 12 ideeën om het in te richten met planken en gipsplaten

door Natasja

07 September 2023

Wil je een goed georganiseerd huis? Hier zijn 12 ideeën om het in te richten met planken en gipsplaten
Advertisement

Je huis inrichten is heel leuk. Er zijn zoveel manieren om het uniek en heel origineel te maken, het belangrijkste is om het idee te vinden dat het beste bij je smaak past. Heb je er bijvoorbeeld ooit aan gedacht om de kamers in je huis aan te passen met gipsplaat? Als je dat nog niet hebt gedaan, is dit het moment om dit veelzijdige materiaal te overwegen dat zich aan elke kamer aanpast en functioneel is voor elke constructie die je voor ogen hebt.

Als de ruimte niet veel is, in verhouding tot de vierkante meters van je huis, maar je wilt het op de best mogelijke manier inrichten, raadpleeg dan deze slimme ideeën waarmee je het gewenste resultaat kunt bereiken.

1. Als de ruimte in de woonkamer klein is, probeer het dan op deze manier te gebruiken...

Beroemde open ruimtes die de keuken en woonkamer samenbrengen komen steeds vaker voor, waardoor in sommige gevallen de beschikbare meters afnemen. Het is echter mogelijk om planken te verkrijgen die je nodig hebt om boeken of prullaria op te bergen dankzij planken van gipsplaatwanden. Met planken in verschillende maten en met speciale verlichting geef je je huis een uniek tintje.

Advertisement

2. Een lege hoek? Hier is de oplossing...

Als je een leeg hoekje in je huis hebt dat je niet weet te benutten en waar je geen meubels kwijt kunt, neem dan dit idee als uitgangspunt en maak praktische planken van gipsplaat.

3. Een smalle gang: benut het op de beste manier!

Als er een gang in je huis is die te smal lijkt voor meubels, maar ook te leeg is, maak je dan geen zorgen. Je kunt een rechthoekige nis maken waarin je houten planken kunt plaatsen - de kleur moet je kiezen op basis van de kleuren van het huis - die je verlicht met spotjes in het plafond.

4. "Help, ik heb geen bureau!"

Geen paniek, er is een oplossing. Je kunt gipsplaat ook gebruiken om een comfortabel bureau te maken waaraan je kunt zitten om te studeren of te werken. Daarnaast kun je dan planken plaatsen, ook weer met hetzelfde materiaal, om alles wat je nodig hebt op te bergen.

5. Ontbreekt een vleugje perfectie?

Het maken van kleine nissen in de vorm van bogen kan precies iets voor jou zijn. Door ze op verschillende hoogtes te plaatsen en af te wisselen tussen klein en groot, geef je net dat beetje beweging aan je ruimte, waardoor het echt speciaal wordt.

Advertisement

6. Je houdt niet van de klassieke houten boekenkast, maar waar bewaar je je boeken?

Als er een vrije muur in je huis is, maar je geen zin hebt om de klassieke houten kast te bestellen, maak dan een originele van gipsplaat. Zo kun je ook de afmetingen van elke afzonderlijke plank kiezen, zodat je ze allemaal kunt variëren en een uniek ontwerp kunt maken waar iedereen jaloers op zal zijn.

7. De slaapkamer: hoe in te richten?

Ook hier gaat het om het gebruik van gipsplaat. Als je geen voorkeur hebt voor het bedframe, maar wel voor spotjes en sfeerverlichting om je slaapkamer een warme en ontspannen sfeer te geven, overweeg dan dit voorstel. Het wandmeubel precies zoals jij het wilt, zal erg functioneel zijn, om nog maar te zwijgen van de schoonheid die besloten ligt in de combinatie van dit veelzijdige materiaal en de zichtbare bakstenen. Gewoonweg prachtig!

Advertisement

8. Planken met gipsplaat en hout: een geweldig idee!

Als je je planken liever niet helemaal wit ziet, geen probleem. Probeer houten elementen toe te voegen en het resultaat zal je verbazen.

9. Meetkunde is wat er nodig is...

Wil je je huis een speciaal tintje geven? Denk dan eens aan een gipsplaatoplossing om een muur in de kamer van je keuze helemaal in te richten. Probeer te spelen met verschillende geometrische vormen om er iets bijzonders van te maken. Door ze te combineren krijg je een uniek bewegingseffect dat je kunt verfraaien met planten en verlichting.

Advertisement

10. Maak gebruik van de hoeken van het huis met gipsplaat...

Inderdaad, met dit materiaal kun je zelfs de kleinste of 'lastigste' ruimte in huis benutten. Heb je er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan hoe weinig gebruik wordt gemaakt van de hoeken van de muren? Met gipsplaat kun je prachtige planken maken, zelfs op plekken die te lastig lijken.

11. Ladekast maar geen planken: hoe los je het op met weinig?

Als je een ladekast in de woonkamer hebt, maar je mist hoge planken en je wilt de meubels die je al hebt niet veranderen, los dit dan op met planken van gipsplaat. Als je de indeling maakt op basis van het element je al hebt, kun je de nieuwe constructie gemakkelijk opbouwen en het idee geven dat het één geheel is met het element dat er al was. Vind je het ook mooi?

Advertisement

12. Scheidingswand als open kast?

Als er geen ruimte in huis is, maar je hebt die wel nodig, maak dan gebruik van de scheidingswanden. Maak ze gewoon met gipsplaat en geef ze de vorm die je wilt om een open kast te krijgen die je zo graag wilde hebben.

Welk van deze ideeën is geschikt voor jou?

Advertisement