Een glas water in de oven: de truc die de kosten kunnen verlagen

door Natasja

07 September 2023

Een glas water in de oven: de truc die de kosten kunnen verlagen
Advertisement

Wat je inkomen ook is, we durven te wedden dat je het niet erg zou vinden om wat geld te besparen aan het einde van de maand, toch? Met een paar trucjes is dat mogelijk. Je moet echter wel weten welke trucjes nodig zijn om optimalisatie te laten heersen in huis. In welke zin?

We zullen het je meteen uitleggen: het is geen geheim dat ons tijdperk een realiteit blijft omarmen die steeds technologischer wordt en technologie is synoniem met energie. Simpel gezegd verbruiken alle gemakken die ons leven vergemakkelijken deze hulpbron. Het wordt daarom onmisbaar om te weten hoe je het beste uit je huishoudelijke apparaten kunt halen: laten we eens kijken naar enkele nuttige tips.

via Serious eats

Advertisement

Truc met een glas

Truc met een glas

Creativo

Bij de meeste mensen thuis zijn bepaalde apparaten tegenwoordig onmisbaar: de koelkast, de wasmachine en de oven bijvoorbeeld. Van deze apparaten willen we graag laten zien hoe je geld kunt besparen door je oven optimaal te gebruiken.

Steeds meer mensen bakken maaltijden met dit ongelooflijke apparaat: het is erg handig in gebruik en er kunnen veel verschillende recepten mee worden bereid. Er is echter een nadeel en dat is nogal 'duur'. Over het algemeen kost het bereiden van voedsel in een oven aanzienlijk meer tijd dan in een koekenpan.

Tijd vertaalt zich weer in geld. Geld dat wordt uitgegeven. Of je nu een gas- of elektrische oven hebt, maakt niet zoveel verschil: je zult het aan de rekeningen merken als je er vaak in kookt. Maar er is een remedie die aan je behoeften kan voldoen.

Advertisement

Handige tips om geld te besparen

Handige tips om geld te besparen

ArthurHidden/Freepik

Het is eigenlijk heel eenvoudig en goedkoper dan dat kun je het je bijna niet voorstellen: alles wat je nodig hebt is een glas met daarin wat water. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het 'mechanisme' achter deze vreemde truc werkt. We zullen het je meteen onthullen.

Het water, dat strikt in een glazen houder moet worden gegoten, kan de hittegolven absorberen die door de oven worden geproduceerd en dit proces lijkt de baktijd van voedsel te verkorten!

Het directe gevolg is dat het apparaat minder hulpbronnen verbruikt en dus behoorlijk wat geld bespaart. Bovendien zorgt deze truc er ook voor dat voedsel beter gaar wordt, waardoor het risico op gedeeltelijk gaar voedsel afneemt. We willen je nog een handige truc aanraden om geld te besparen.

Als je voedsel heel langzaam moet garen, probeer dan de oven ongeveer 20 minuten eerder uit te schakelen dan het recept dat je volgt aanbeveelt: het apparaat blijft dan nog steeds op een hoge temperatuur, ook al verbruikt het geen stroom meer!

Advertisement