Citroenzuur in het toilet: ontdek de voordelen die je niet mag missen

door Natasja

06 September 2023

Citroenzuur in het toilet: ontdek de voordelen die je niet mag missen
Advertisement

Citroenzuur is een bondgenoot met veel voordelen bij het schoonmaken van het toilet. Het komt vaak voor dat het toilet helemaal schoon is, althans op het eerste gezicht, maar een onaangename geur afgeeft, zelfs zonder tekenen van verstopping. En nog vaker blijven er sporen van vuil of kalk achter op het toilet, wat niemand elke dag wil zien.

Er zijn de traditionele methoden, zoals bleekmiddel, dat zeker effectief is, maar ook agressief en behoorlijk milieubelastend, en je kunt altijd je favoriete schoonmaakmiddelen inslaan. Maar als je je toevlucht zou nemen tot citroenzuur, dat helemaal natuurlijk is, zou je een effectieve en voordelige oplossing hebben.

Advertisement

De voordelen van citroenzuur bij toiletreiniging

De voordelen van citroenzuur bij toiletreiniging

Creativo

  • Ontkalken: dit witte poeder verwijdert kalk en minerale aanslag die zich ophopen in het toilet.
  • Ontgeurend: omdat het een natuurlijk derivaat van citrusvruchten is, behoudt het de frisse en aangename geur en helpt het zo onaangename geuren in de badkamer te neutraliseren.
  • Niet-giftig: het is veiliger dan andere agressieve chemische schoonmaakmiddelen, zowel voor het milieu als voor de menselijke gezondheid. Een niet te onderschatten ecologische keuze.
  • Antimicrobiële werking: hoewel in mindere mate dan bijvoorbeeld bleekmiddel, kan citroenzuur ook kiemen en bacteriën enigszins verminderen.
  • Algemene reinheid: dankzij de zuurgraad helpt het bij het oplossen van de resten die zich ophopen op het oppervlak van sanitair.
Advertisement

Hoe citroenzuur gebruiken om het toilet schoon te maken

Hoe citroenzuur gebruiken om het toilet schoon te maken

BarcodeDie/Reddit

Pak een spuitfles van een liter en giet er 750 ml water in (bij voorkeur gedestilleerd). Voeg vervolgens 150 gram citroenzuur toe en schud om goed te mengen en de kristallen op te lossen. Je kunt het product vervolgens op het toilet spuiten, het een kwartiertje laten inwerken en vervolgens de vuil- of kalkophopingen goed schrobben.

Je kunt ook profiteren van de licht schurende eigenschappen door een theelepel citroenzuur op een natte spons te gieten en dit direct over het porselein te wrijven. Ook hier kun je een schuurpasta maken met een druppel water, te gebruiken zoals je zou doen met baking soda.

Vervolgens kun je voor de zekerheid 's avonds voor het slapen gaan twee eetlepels citroenzuur in het toilet gieten en het een nachtje laten zitten: zo blijft het lekker ruiken en draagt het ook bij aan de hygiëne.

Het is altijd de moeite waard om wat citroenzuur in huis te hebben, vind je ook niet?

Advertisement