Onaangename geuren uit afvoeren? Gebruik de flessenmethode om het probleem op te lossen

door Natasja

09 September 2023

Onaangename geuren uit afvoeren? Gebruik de flessenmethode om het probleem op te lossen
Advertisement

Thuiskomen en het schoon en lekker ruikend aantreffen is een heel fijn. Wie wil zo'n gevoel van welbehagen nu niet, vooral als je onlangs hebt schoongemaakt en alles opgefrist moet zijn en lekker ruiken. Toch is dit niet altijd het resultaat, integendeel. Er zijn kamers in huis die, hoewel ze gedesinfecteerd zijn, een hol van onaangename geuren blijven.

De badkamer, bijvoorbeeld, is zo'n ruimte en het is helemaal niet gemakkelijk om die van onaangename geuren te ontdoen. Er is een doe-het-zelf-methode die maar weinig mensen kennen, maar die wel heel effectief is. Laten we eens kijken wat het is.

Onaangename geuren uit afvoeren? Gebruik de flessenmethode

Onaangename geuren uit afvoeren? Gebruik de flessenmethode

Marco Verch Professional Photographer/Flickr - Not the actual photo

Een schone en geurige badkamer is de wens van iedereen. Als je deze ruimte binnenkomt om je te wassen en tot rust te komen, zou het optimaal zijn als deze ontsmet zou zijn en niet zou worden gekenmerkt door stank uit de afvoer. Het is jammer dat onaangename geuren niet altijd voorkomen kunnen worden. Er zijn veel chemische producten te koop die goede resultaten geven, maar niet iedereen is bereid om ze te gebruiken. Integendeel, er zijn mensen die liever natuurlijke producten gebruiken en velen gebruiken de, misschien nog onbekende, flessenmethode. Waar bestaat die uit? Laten we eens kijken.

De resultaten van het gebruik ervan lijken optimaal te zijn, maar het meest interessante is dat het allemaal kan worden gedaan met alleen natuurlijke ingrediënten waardoor je geen exorbitante hoeveelheden geld uit hoeft geven en die ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Om je eigen geurverdrijvende mengsel te maken, heb je alleen een fles nodig en wat elementen die we allemaal in huis hebben.

Advertisement

Met de flessenmethode los je het probleem in een mum van tijd op...

Met de flessenmethode los je het probleem in een mum van tijd op...

Om de flessenmethode in de praktijk te brengen en onaangename geuren te verwijderen, neem wat wijnazijn (een kopje is voldoende), meng dit met het sap van een citroen en roer alles door elkaar. Giet het mengsel vervolgens in de fles, doorboor de dop en giet de inhoud in het toilet. Dit is een truc die je 's nachts moet laten werken. Dit is de tijd dat je het toilet het minst gebruikt en daarom heeft het mengsel enkele uren de tijd om in te werken en het gewenste resultaat te geven.

Na de rustperiode hoef je alleen maar, zodra je wakker wordt, het toilet door te spoelen, de binnenkant van het toilet schoon te vegen met een wc-borstel en de resten vuil en kalk, die onaangename geuren kunnen veroorzaken, te verwijderen. Je zult zien hoe helder, maar vooral supergeurend de badkamer zal zijn. En niet te vergeten dat je met de flessenmethode zeker geld bespaart.

Kende en gebruik je deze truc al?

Advertisement