Een eenvoudige tip om de hele badkamer lekker te laten ruiken wannneer je de tegels schoonmaakt

door Natasja

02 September 2023

Een eenvoudige tip om de hele badkamer lekker te laten ruiken wannneer je de tegels schoonmaakt
Advertisement

Als je de badkamer binnenkomt en het glanzend schoon aantreft, ben je vast tevreden, maar als de badkamer ook nog lekker ruikt, wordt alles nog aangenamer. Om ervoor te zorgen dat de badkamer lekker ruikt, hoef je het niet per se vol te stoppen met kaarsen of verschillende luchtverfrissers, die zeker werken maar ook wat extra kosten met zich meebrengen. Het is ook voldoende om te vertrouwen op schoonmaakmethoden die niet alleen effectief vuil verwijderen, maar ook een aangename en blijvende geur achterlaten.

Iedereen heeft vast wel de producten geprobeerd die je in de winkel kunt kopen, die vaak formules hebben die echt aangenaam ruiken, maar je kunt dezelfde resultaten ook bereiken met zelfgemaakte alternatieven, die nog specialer zijn aangezien je de geur kan personaliseren. 

Advertisement

Geparfumeerde badkamer: onthoud een eenvoudige tip

Geparfumeerde badkamer: onthoud een eenvoudige tip

Creativo

Tegen vuil dat onaangename geuren afgeeft, kun je stoffen als witte azijn of baking soda gebruiken, beide uitstekende middelen om onaangename geuren te absorberen. In het geval van baking soda duurt het iets langer voordat het werkt en kan het misschien een ingrediënt worden dat je toevoegt aan de gebruikelijke schoonmaakmiddelen, of dat je oplost in een fles water (bij voorkeur gedestilleerd), samen met een paar druppels van een essentiële olie naar keuze. Daarmee besproei je de tegels voor een lichte routinereiniging, als er niets te ontkalken valt maar je er wel voor wilt zorgen dat alles glanst en lekker ruikt.

Azijn daarentegen wordt altijd in gelijke delen met water verdund en laat meestal direct na gebruik een wat sterke geur achter. Als je het echter net lang genoeg uithoudt om een raam open te zetten en de ruimte te luchten, zijn sanitair en keramische tegels weer zo goed als nieuw, glanzend en vrij van zowel onaangename geuren als sporen van schimmel.

Advertisement

Hoe gebruik je Marseillezeep voor een altijd geurige badkamer?

Hoe gebruik je Marseillezeep voor een altijd geurige badkamer?

Creativo

In plaats van het gebruikelijke schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van oppervlakken kun je dus Marseillezeep gebruiken: er bestaan vloeibare formules, maar je kunt ze ook zelf in grote hoeveelheden en goedkoop bereiden door gewoon zeepvlokken op te lossen in heet water. Wanneer het mengsel is afgekoeld, voeg je druppels van een essentiële olie naar keuze toe en je hebt een multifunctioneel schoonmaakmiddel voor elk deel van de badkamer, maar ook voor de rest van het huis!

En als je weinig tijd hebt, maar je toch wilt  schoonmaken met Marseillezeep - die hoe dan ook een onmiskenbare, frisse en aangename geur heeft, zelfs zonder de essentiële oliën - kun je de spons nemen, een klein verticaal sneetje maken in het zachte gedeelte en daar de Marseillezeepvlok in doen. Op die manier kun je, wanneer je de spons natmaakt met warm water en vervolgens het oppervlak schrobt, de zeep al in een niet al te grote hoeveelheid aanbrengen. Hetzelfde geldt natuurlijk als je de vlok in een zachte, gevouwen doek wikkelt.

Eenvoudig, vind je ook niet?

Advertisement