Om stof van planten te verwijderen, besprenkel je ze gewoon met een druppel van dit middel

door Natasja

04 September 2023

Om stof van planten te verwijderen, besprenkel je ze gewoon met een druppel van dit middel
Advertisement

Verschillende onderzoeken hebben bevestigd wat tuinliefhebbers al langer weten: het verzorgen van de kamerplanten is een echte weldaad voor ons humeur. Maar wat moet je dagelijks doen om de planten goed te verzorgen?

Water geven, bemesten, periodiek verpotten en het effectief en vroegtijdig bestrijden en uitroeien van ongedierte zijn niet de enige dingen die je moet doen om de planten te verzorgen. Er is nog iets anders dat je kunt doen om ze te helpen gedijen en bloeien: hun bladeren regelmatig afstoffen.

De voortdurende en constante ophoping van stof kan de planten op de lange termijn beschadigen, omdat de zonnestralen de bladeren dan moeilijk kunnen bereiken, waardoor het moeilijk wordt om het fotosyntheseproces goed uit te voeren. Daarom is het van het grootste belang om de bladeren van de planten regelmatig schoon te maken en ervoor te zorgen dat je het risico op schimmelgroei of parasieten vermijdt.

Laten we samen het effectieve oma's middeltje ontdekken.

Advertisement

Planten afstoffen met een huismiddeltje

Planten afstoffen met een huismiddeltje

Creativo

Het schoonmaken van de bladeren van de planten helpt niet alleen om ze glanzender en helderder te houden, maar stelt je ook in staat om hun welzijn te behouden. We kopen vaak dure chemische producten die speciaal voor dit doel zijn samengesteld, maar het gebruik ervan is helemaal niet nodig. Natuurlijke middelen, die je dagelijks helpen bij het schoonmaken van het huis, kunnen in feite ook de perfecte bondgenoten blijken te zijn bij het schoonmaken van de planten.

Slechts één ingrediënt is genoeg om het stofprobleem van je planten voorgoed op te lossen, terwijl de glans van hun bladeren behouden blijft: alcoholazijn.

Advertisement

Eén druppel en je hebt planten met glanzende bladeren

Eén druppel en je hebt planten met glanzende bladeren

pxfuel.com

Maak een effectief middel door twee eetlepels witte azijn te mengen met 4 liter water, en bestuif de planten vervolgens met een microvezeldoek die bevochtigd is met de resulterende oplossing, pak ze van onderaf vast en wrijf zachtjes over beide pagina's. De witte azijn verwijdert niet alleen stof, maar ook kalkresten en minerale zouten die in de bladeren vastzitten.

De witte azijn verwijdert niet alleen stof, maar ook kalkresten en minerale zouten die in de bladeren vastzitten, waardoor ze gezonder, glanzender en helderder worden.

Je kunt dit middel gebruiken op alle gladbladige planten, vetplanten en zelfs kunstplanten, je zult de resultaten zien!

Advertisement