Met deze eenvoudige natuurlijke middelen kun je witte aanslag op glazen verwijderen

door Natasja

03 September 2023

Met deze eenvoudige natuurlijke middelen kun je witte aanslag op glazen verwijderen
Advertisement

Velen mensen hebben meerdere glazensets in huis, elk voor een specifieke gelegenheid. Bij het kopen van glazen hebben we de mogelijkheid om te variëren in ontwerp, materiaal en prijs. Er zijn mensen die liever de duurdere en kostbaardere sets kopen en mensen die in plaats daarvan genoegen nemen met de goedkopere modellen, soms zelfs met het hergebruiken van de glazen van zoete of hartige smeerpasta's.

Of het nu gaat om de goedkope glazen die we elke dag gebruiken of de kostbaardere en misschien oudere glazen waar we alleen bij speciale gelegenheden mee voor de dag komen, het gebeurt vaak dat, ondanks het meest nauwgezette schoonmaken, er na verloop van tijd een vervelende matte laag op de glazen ontstaat, waardoor ze er altijd vies uitzien.

Waar komt dit door en hoe kun je het in een paar eenvoudige stappen verwijderen? Dat ontdek je hieronder.

Advertisement

Witte laag op glazen: middelen om het te laten verdwijnen

Witte laag op glazen: middelen om het te laten verdwijnen

Creativo

De ondoorzichtige laag die zich vaak op onze glazen afzet, wordt voornamelijk veroorzaakt door kalk die zich na verloop van tijd en door voortdurend gebruik en schoonmaken gemakkelijk op het glas afzet en het dof maakt. Dit gebeurt vooral bij oudere glazen en bij glazen die je vaker gebruikt. Als de ondoorzichtige vlek wit van kleur is, kan dit gemakkelijk worden veroorzaakt door magnesiumresten in het water dat je dagelijks drinkt.

Het goede nieuws is dat je gemakkelijk van dit vervelende probleem af kunt komen, want er zijn talloze natuurlijke oplossingen die je hierbij helpen:

  • een eerste oplossing die je kunt gebruiken is witte wijnazijn, bekend om zijn ontkalkende en polijstende eigenschappen, maar ook een zeer nuttige kalkverwijderaar. Bevochtig gewoon een doek met dit product en wrijf hiermee over je doffe glazen, ze zullen in een mum van tijd weer zo goed als nieuw zijn;
  • baking soda is een ander middel dat je kunt gebruiken, in eerste instantie of als het vorige middel niet heeft gewerkt. Maak er een dikke pasta van door een eetlepel te mengen met een beetje water en wrijf dit over het hele oppervlak van het glas, spoel het daarna af;
  • als je een nog effectiever middel wilt, bereid dan een zeer effectief ontkalkingsmiddel als volgt: verdun een eetlepel Marseillezeepvlokken in 3 liter water, voeg een glas witte azijn en een glas citroensap toe; als je een homogeen mengsel hebt verkregen, dompel je de te laten glanzen glazen erin onder en laat je het minstens 12 uur zitten voordat je het afspoelt.

Advertisement

De noodoplossing voor het verwijderen van de witte laag van glazen

De noodoplossing voor het verwijderen van de witte laag van glazen

pexels.com

En als al deze methoden niet werken? Dan moet je je toevlucht nemen tot de noodoplossing: doop wat watten in aceton en wrijf voorzichtig over het hele oppervlak van het glas. Aan het einde van deze handeling moet je het glas grondig wassen om alle resten te verwijderen.

Met deze middelen zijn de glazen eindelijk perfect schoon en glanzend!

Advertisement