Waarom je altijd wat haarlak bij de hand moet hebben voor in de wc

door Skip

01 September 2023

Waarom je altijd wat haarlak bij de hand moet hebben voor in de wc
Advertisement

Doordat we elke dag de wc gebruiken moeten we er wel alles aan doen om hem altijd hoe dan ook schoon te houden. En het is een gegeven dat je daar alleen in slaagt door continue zaken bij te houden. En het komt dan voor dat we bijna voor paal komen te staan wanneer we gasten ontvangen dus wil je van tevoren alle trucs paraat hebben waarmee je de wc en de rest van de badkamer, schoon en fris houdt.

Hierbij kunnen we gebruikmaken van haarlak waarmee we opstandige plukken haar onder controle krijgen en we het haar in model kunnen brengen zoals we willen. Laten we eens kijken hoe je dus lak gebruikt.

Creativo

Creativo

Het kan voorkomen dat je tips leest over hoe je de wc schoon kunt houden met haarlak. Het idee is om een beetje lak in de pot te spuiten nadat je de wc weer helemaal goed gereinigd hebt. Door er dan een beetje haarlak op te spuiten zou je er dan een onzichtbaar laagje op aanbrengen dat een beetje dienstdoet als een beschermende patina zodat viezigheid niet al te snel zal gaan kleven aan de binnenkant van de bot.

Er wordt ook nog beweerd dat bestanddelen in de lak helpen de wc te ontsmetten en bacteriën te doden. Dat is niet zo.

En waarom zou het dan zo handig zijn een lakspuitbus bij de hand te hebben in de badkamer? Simpelweg vanwege de geur! Doorgaans ruikt haarlak erg aangenaam die lang blijft zitten in je haar. En je hebt maar weinig lak nodig voor al een beetje effect.

Nadat we naar het toilet zijn geweeet maken we ons altijd zorgen erover dat degene na ons de geuren ook zullen ruiken. Dan is een beetje lak spuiten na te hebben doorgetrokken en meteen de deksel dichtdoen een meer dan afdoende noodmaatregel waarmee allerlei ongemakkelijke situaties zijn voorkomen. En als de haarlak al niet meer te gebruiken was dan is dit toch een van de weinige alternatieve manieren om het nog te gebruiken zodat je het nog niet hoeft weg te gooien!

Wat je met lak doet kan je op dezelfde manier ook doen met parfum en dit als alternatief gebruiken als geurverwijderaar. Of je kan een miniem drupje shampoo in de pot doen voordat je doortrekt.

Het is echter lastig je voor te stellen dat iets plakkerigs als haarlak gebruikt kan worden bij de schoonmaak van een wc. Sterker nog, degenen die vaak haarlak gebruiken vinden hier ook resten van op de spiegel. Dit soort vuil moet op een specifieke manier aangepakt worden!

Advertisement