Larven in je kliko tijdens de zomer? Krijg ze definitief weg met deze ongewone oplossing

door Skip

28 Augustus 2023

Larven in je kliko tijdens de zomer? Krijg ze definitief weg met deze ongewone oplossing
Advertisement

Het komt vaak voor, zeker in de warmere maanden, dat kliko's een thuis worden voor larven. En als je er niet snel wat aan gaat doen bestaat de kans dat het probleem snel uit de hand loopt. Zeker wanneer larven omhoog kruipen over de wanden en zich ook buiten de kliko gaan begeven.

Het voornaamste doel in dit soort situaties is dat je ervoor zorgt dat larven niet in je kliko kunnen komen zodat ze er helemaal geen kolonies kunnen gaan stichten en je dus niet aan de ranzige taak hoeft te beginnen om ze weg te halen. Ook je kliko perfect schoonhouden is soms niet genoeg om deze vervelende situatie te voorkomen, maar gelukkig is er een trucje dat echt heel goed werkt, al is het wel verrassend wat je precies er nou precies bij gaat helpen dit probleem snel op te lossen.

Je leest er hieronder meer over.

Advertisement
Empfehlungsfuchs/YouTube

Empfehlungsfuchs/YouTube

Om permanent van het larvenprobleem in je container af te komen haal je gewoon een hor met klittenband. Maak de buitenste rand van je kliko onberispelijk schoon met een vochtige doek dit helpt namelijk dat het klittenband extra goed blijft plakken straks. Maak nu eerst nog goed droog met een droge schone doek.

Pak nu de hor en bevestig het klittenband langs de randen van je kliko-opening waarbij je erop let dat hij goed vastkleeft langs de gehele rand. Nu is het moment daar dat je het gaas op de opening van je kliko gaat aanbrengen en je hem bijsnijdt zodat hij niet over de buitenste rand van de kliko komt. Zo kunnen vliegjes niet meer in de kliko komen om daar hun eitjes te leggen.

Het enige wat je nu moet doen is een hoekje optillen van de hor wanneer je vuilnis gaat weggooien en dan de hor meteen weer sluiten.

Je kan het effect van deze oplossing nog verder versterken door je kliko regelmatig schoon te maken met een mix van water en azijn in gelijke delen waarna je ook meteen witte azijn op je hor aanbrengt. De sterke geur houdt insecten en hun larven wel op een afstandje. Je zult zulke gave resultaten boeken dat iedereen wel zou willen weten wat je geheim is!

Advertisement