Als je wat betreft de wasmachine de handpalmregel aanhoudt dan gaat de was doen foutloos

door Skip

27 Augustus 2023

Als je wat betreft de wasmachine de handpalmregel aanhoudt dan gaat de was doen foutloos
Advertisement

De wasmachine goed onderhouden en correct gebruiken is van fundamenteel belang wil je er zeker van zijn dat hij lang mee gaat en dat de was onberispelijk schoon is. En je handpalm kan je gebruiken om een veelvoorkomende fout niet meer maken.

De was doen lijkt haast wel een kunst te worden als je gaat nadenken over waar je allemaal rekening mee moet houden. De soort stoffen, de kleuren van deze stoffen en de vlekken die je moet verwijderen. Dit zijn allemaal factoren die je meeneemt in je overweging om het of het andere wasprogramma te starten en waarom je liever het ene wasmiddel kiest dan het andere. Alle regels onthouden die van belang zijn is soms vermoeiend om te onthouden, maar gelukkig is er een regel die heel makkelijk te onthouden is: het moment dat je wordt geholpen door je eigen handpalm.

Creativo

Creativo

Er wordt namelij kal een fout in het begin gemaakt dat de basis vormt van vele problemen. Denk hierbij aan wasgoed dat nog steeds stinkt als het uit de trommel komt, dat er nog steeds vlekken in zitten ondanks dat het programma en de temperatuur klopte... pluisjes, dat er nog te veel haren van huisdieren in zitten. Dit zijn allemaal dingen die de was doen tot een fiasco maken en je dus noodgedwongen het opnieuw moet doen of anderszins herstelwerkzaamheden moet verrichten.

En toch zou het al genoeg zijn wanneer je een gouden regel nooit zou vergeten, een regel die je erbij gaat helpen dat je dit soort dingen niet meer laat gebeuren. En je zorgt er met deze regel ook voor dat de wasmachine niet overbelast raakt en dat hij mechanische mankementen krijgt. De trommel moet op een juiste manier gevud worden, dat was je misschien al wel duidelijk.

Het advies luidt altijd om hem niet helemaal vol te stoppen want door een beetje ruimte te laten zorg je er ook voor dat water en wasmiddel beter kunnen circuleren, dat het wasmiddel de vlekken en vieze geuren eruit krijgt, maar ook dat hard vuil (zoals haren van dieren) er worden uitgespoeld en keurig in het filter belanden. En door hem niet vol te laden zorg je er ook voor dat er minder kreukels in je kleding komen, zeker in wasprogramma's met centrifugeerfunctie en weinig omwentelingen.

Maar hoeveel ruimte moet je dan overhouden? Nou dat kan je met je hand meten. Doe het wasgoed in de trommel tot circa 3/4 van de trommelinhoud en dan ga je met je wijdgespreide handpalm meten of je hiermee tussen de top van de berg kleding en de bovenkant van de trommel kan komen. Zo weet je of er nog wat bij kan of dat je er misschien wat uit moet halen!

Makkeijk toch?

Advertisement