10 aanzetjes voor doe-het-zelf tuinversieringen die zo interessant zijn dat je er wel mee aan de gang moet

door Skip

27 Augustus 2023

10 aanzetjes voor doe-het-zelf tuinversieringen die zo interessant zijn dat je er wel mee aan de gang moet
Advertisement

Het enige wat nodig is is een idee dat gewoon klopt, een plekje ergens in de tuin; dat kan zelfs het meest verwaarloosde plekje zijn en je kan er al iets magisch van maken. Dat soort transformatie wordt nog aantrekkelijker om aan te beginnen wanneer je dat tegen lage kosten kan doen. Dit is overigens iets wat wel vaker gebeurt met doe-het-zelf-projecten.

Een luifel gebruiken om een eethoekje te maken daar waar er niet bijster veel ruimte is, parasolstandaarden of palen die dienstdoen als lichtstandaard, kleine paadjes om over te wandelen en een vuurpot voor een gezellige avond in gezelschap... bekijk de suggesties hieronder en laat je wellicht inspireren.

Advertisement

Een pergola tegen de muur van een huis kan al wonderen doen wil je een knus plekje maken met een beetje beschutting en dat verder is te verfraaien met lampjes!

Advertisement

Je kan ook plastic materialen gebruiken voor een luifel, maar ook voor tentdoek kiezen om een romantische zitplek mee te maken.

christmaslightsetc.com

christmaslightsetc.com

Als je het idee van hangende lichtjes boven je hoofd leuk vindt dan is dit te realiseren door een lichtsnoer op te hangen. En als er niet twee muren of bomen zijn waar je dat snoer aan op kunt hangen kan je het ophangpunt ook zelf maken door bloembakken en palen hiervoor te gebruiken. Deze dienen dan namelijk ook gewoon als decoratie.

Een bloembak kan ook de ideale standaard vormen waar een parasol in kan staan. Veel mooier om te zien dan een standaard parasolvoet.

hoewel je asfalt en cement ook prima dingen kunt maken zijn dit niet de enige keuzes. Je kan ook grind en stenen als looppad gebruiken en dit is altijd al iets onweerstaanbaars moois geweest.

Advertisement

Een vuurpot is een geweldige toevoeging aan iedere tuin. Je hebt er als het ware een magneet bij die altijd gezelligheid aantrekt. En ze zijn ook gemakkelijk te realiseren met bakstenen als begrenzing!

Als het idee van een bankje of een verankerde zitplaats in de tuin je bevalt, waarom dan niet overwegen in de ruimte rondom een boom een klein/groot houten plateau te plaatsen om van de schaduw daar te profiteren? Je hebt altijd een plek waar je kan zitten.

Advertisement

Als je een muur van alleen maar bakstenen een beetje zat bent kan je overwegen hem nieuw leven in te blazen door muurschilderingen te maken van mos. Als er voldoende schaduw is kan mos makkelijk groeien.

De volgende keer wanneer je klimplanten gaat snoeien van de heg of een struik of boom onder handen gaat nemen, waarom zou je het materiaal dat beschikbaar gekomen is niet gebruiken om mooie beelden van natuurmaterialen mee te maken?

Advertisement

Voor een hangmat is er altijd wel een plek in de tuin. En als er geen twee bomen zijn kan je twee stevige palen de grond in slaan!

Ook zo ver om je tuin onweerstaanbaar aangenaam te maken?

Advertisement