Zodra je de truc van oude nagellak met warm water kent zal je die altijd blijven gebruiken

door Skip

26 Augustus 2023

Zodra je de truc van oude nagellak met warm water kent zal je die altijd blijven gebruiken
Advertisement

Wat moet je toch met die vergeten nagellak in een doosje, inmiddels al te oud om voor je nagels te gebruiken? Weggooien vind je misschien niet fijn, maar gelukkig heeft nagellak niet alleen maar het doel om gekocht te worden ter verfraaiing van nagels. Er is namelijk een super creatieve goedkope en vooral super makkelijke manier om nagellak weer opnieuw te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een of twee soorten oude nagellak, wie weet vormen die twee kleuren wel een leuke combi, en een schoteltje warm water.

Nu heb je alles klaarstaan om keramieken voorwerpen die niet zo interessant meer zijn, op een originele en altijd leuke manier te versieren, te beginnen met kopjes. Hoe je dat allemaal doet lees je hieronder.

via Audra Haddock/YouTube

Advertisement
Tutorial via Audra Haddock/YouTube

Tutorial via Audra Haddock/YouTube

Wie zich graag bezighoudt met nail-art zal waarschijnlijk al wel weten hoe de combinatie van warm water en druppels nagellak heel handig zijn wanneer je op zoek bent naar originele en gevarieerde versieringen. En deze manier kan je ook op andere oppervlakken dan je nagels toepassen zoals bijvoorbeeld kopjes van keramiek die een witte bovenlaag of sowieso een lichte en gelijkmatige kleur hebben.

Het is handig om naast water en de nagellakken ook tandenstokers en papieren zakdoekjes bij de hand te hebben.
Vul vervolgens een plastic bakje met warm water, kokend water is niet nodg. Laat enkele druppels nagellak in het water terechtkomen. Een kleur is ook goed, maar als je verschillende kleuren mengt krijg je een interessanter samenspel van kleuren. Omdat water en nagellak in dichtheid van elkaar verschillen zal laatstgenoemde zich verspreiden als een olievlek en aan het wateroppervlak blijven.

Hiermee wordt een super simpele versiermethode mogelijk, namelijk onderdompelen. Pak het kopje met je vingers vast op de plek waar geen kleur zal komen (het oortje of de rand bijvoorbeeld) dompel hem onder water in de "oliekleurvlek" en haal het kopje dan voorzichtig weer naar boven zodat het door nagellak ontstane kleurlaagje zich aan het keramieken oppervlak kan hechten.

Door dit te doen krijg je versieringen met abstracte patronen die haast wel op acquarellen lijken! Bekijk de video en zie zelf hoe makkelijk het is en hoe goed het werkt.

Advertisement

Alle kopjes die mettertijd grijs geworden zijn, worden dan weer als nieuw!

Advertisement