Waarom een plastic zak in de gootsteen leggen een super handige truc is

door Skip

26 Augustus 2023

Waarom een plastic zak in de gootsteen leggen een super handige truc is
Advertisement

Een verstopte afvoer in de keuken is een verrassing die voor aanzienlijk wat ongemak zorgt, niet alleen vanwege de vieze geur die in de hele keuken komt te hangen maar ook en vooral vanwege het feit dat je nu zonder een hulpmiddel komt te zitten dat onmisbaar is in de bereiding van maaltijden en in de schoonmaak thuis.

Ieder van ons heeft minstens een keer wel een dergelijk probleem meegemaakt en in veel gevallen moest er dan een beroep worden gedaan op de ervaring van een loodgieter, waardoor de oplossing van het probleem op zich liet wachten en de kosten voor de ingreep ook flink opliepen.

De volgende keer wanneer je met deze vervelende situatie te maken krijgt wacht dan even en denk na: weet je zeker dat je echt alles geprobeerd hebt? Er zijn namelijk talloze oplossingen waarbij je een beroep kunt doen op moeder natuur als je het probleem zelfs snel wilt oplossen. Er zal wel een aanpak tussen zitten die geschikt is voor jouw situatie. Hieronder bieden wij jou een werkelijk onfeilbare manier van aanpakken aan waarmee je de verstopping in je gootsteen razend snel oplost.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om je afvoer snel uit zijn lijden te verlossen moet je de volgende simpele producten in huis halen:

  • baking soda
  • afwasmiddel
  • witte azijn
  • een plastic zak.

Begin met een eetlepel aan afwasmiddel in de afvoer te laten lopen. Doe direct daarna een half theelepeltje baking soda en twee eetlepels witte azijn erbij. Er zal direct een chemische reactie plaatsvinden tussen de baking soda en de azijn met bijbehorend schuim. En nu verschijnt de plastic zak ten tonele. Plaats de zak zodanig bovenop de afvoer dat deze volledig is afgesloten en er geen lucht meer bij kan. Het gebrek aan zuurstof versterkt de reactie tussen azijn en baking soda en heb je mogelijk meer succes. Laat enkele minuten inwerken totdat de reactie is uitgewerkt. Verwijder dan de plastic zak en laat water stromen. Je afvoer is volledig vrij van de verstopping.

Om te voorkomen dat je met deze vervelende situatie komt te zitten kan je met een aantal kleine dingen rekening houden die je zullen helpen om de afvoer altijd perfect schoon kan houden:

  • Voordat je borden en vaat in de gootsteen plaatst haal je eerst alle voedselresten weg;
  • Gebruik altijd een stopper om eventuele voedselresten die je net hebt gemist tijdens je controle, tegen te houden en makkelijk weg te gooien;
  • Laat geen dingen als olie en vettige stoffen weglopen in je afvoer, deze kunnen namelijk stollen wanneer het afkoelt en voor verstoppingen in leidingen zorgen;
  • Reinig zo nu en dan met baking soda en azijn, dat gaat je helpen om alle afvoeren grondiger te ontsmetten en schoner te houden.

Kende jij deze aanpak met de plastic zak al?

Advertisement