Waarom een citroen uitpersen bij je voordeur in de lente super handig is om te doen

door Skip

26 Augustus 2023

Waarom een citroen uitpersen bij je voordeur in de lente super handig is om te doen
Advertisement

Citroenen worden super veel gebruikt in de keuken maar ook wanneer er huishoudelijke klusjes gedaan moeten worden kan je op ze rekenen. Deze citrusvrucht heeft heel wat interessants in huis:het is een ontvetter, glansmiddel en ontsmetter en kan talloze chemische producten vervangen die voor de schoonmaak worden gebruikt van woningen. Zo worden verschillende hygiëneprobleempjes vanuit een natuurlijke benadering opgelost waarmee gezondheid en milieu gewaarborgd blijven. Maar er is meer: doordat citroen zo aromatisch is zal je huis ook lekker fris ruiken en kan je hem ook gewoon gebruiken als luchtverfrisser.

Wanneer het warmer wordt, met name begin mei hebben sommige mensen de gewoonte dat ze citroensap uitpersen bij de voordeur. Maar mogelijk weet niet iedereen waarom dat wordt gedaan. Maar wat krijg je dan voor elkaar met deze simpele truc? Dat kom je zo meteen te weten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Een citroen kan heel handig zijn wanneer je muggen en andere insecten uit je woning wilt wegkrijgen. De sterke geur van citroen is vervelend voor insecten en zullen ze er daarom bij uit de buurt blijven. Daarom is het dus belangrijk een citroen uit te persen bij de drempel van je voordeur of in ieder geval bij alle punten van je huis die een ingang kunnen zijn. Een nog effectievere manier die helpt is om citroenschillen verspreid neer te leggen voor de voordeur en op vensterbanken.

Ook nadat een citroen is uitgeperst kan hij nog van nut zijn. Bewaar citroenschillen en steek er kruidnagels in. Door de combi van deze twee producten zullen alle insecten wel uit de buurt blijven.

Citroen is echter niet het enige product uit de keuken dat op deze manier van pas kan komen, alle dingen die namelijk een sterke geur hebben kunnen uitstekend zijn om insecten mee af te schrikken; hier zijn er een paar:

  • azijn:alle soorten azijn zijn geschikt om muggen en andere hinderlijke insecten te verjagen. Zet de azijn gewoon op strategische plekken neer zodat je voor eens en altijd van ze verlost bent.
  • koffiedik: je kan dit neerzetten op plekken waar muggen doorgaans hun larves leggen. Zodoende krijg je weliswaar niet de al volwassen muggen weg. Anders kan je koffiedik heel goed drogen en het aansteken in een metalen blik als ware het een soort wierook.
  • aromatische planten:veel aromatische planten kunnen je helpen insecten op een afstand te houden en ze laten tegelijkertijd ook je eten lekkerder smaken. Kom van vervelende insecten af door munt, melisse, salie, lavendel en citronella natuurlijk; zorg dat je ze altijd bij de hand hebt in de keuken of kweek ze op je vensterbank of balkons.

Welke oplossing heb jij die je inzet tegen muggen? Kende jij deze citroentruc al?

Advertisement