Met deze super simpele aanpak ben je in een keer van alle vieze geurtjes af

door Skip

26 Augustus 2023

Met deze super simpele aanpak ben je in een keer van alle vieze geurtjes af
Advertisement

Vieze geuren zijn altijd een thema bij mensen thuis, denk aan etensluchtjes, vuil dat te lang in huis heeft gestaan, eten dat aan het bederven is, kalkneerslag, oppervlakken waar schimmels en bacteriën zich verspreiden en luchtjes die uit de afvoer en leidingen lijken te komen. Dit alles en meer vormt de hoofdoorzaak van dit vervelende gedoe waar je niet op zit te wachten; vaak krijg je de indruk dat je met geen mogelijkheid dit probleem kan oplossen, ondanks al je inspanningen.

Het is helaas zo dat zelfs het schoonste huis te maken krijgt met deze narigheid en gebeurt het vaak dat je veel tijd en moeite steekt in het goed schoonmaken van de hele kamer om vervolgens toch aan het eind best teleurgesteld te zijn omdat die vieze geuren nog steeds aanwezig zijn. Soms ontstaan die vieze geuren juist door al het schoonmaken. Sommige chemische schoonmaakproducten kunnen naast het reinheidsgevoel ook een nare "bijsmaak" geven.

Gelukkig is er voor elk probleem in huis een effectieve oplossing met natuurproducten en ook in dit geval kan je vertrouwen op je voorraadkast, want daar vind je de perfecte manier om het probleem te verhelpen.

Creativo

Creativo

Zout is een product dat iedereen in zijn keuken heeft en dagelijks ter verrijking van gerechten wordt gebruikt. Maar niet iedereen weet wellicht dat dit kostbare ingrediënt ook van pas kan komen bij al het schoonmaken thuis. Zout kan heel goed geuren verwijderen en kan het je helpen om snel en moeiteloos vieze geuren uit je huis te verwijderen.

Het enige wat je hoeft te doen is een kommetje te nemen en daar 150 gram grof zout in te doen samen met 20 druppels van je favoriete etherische olie, of een mengsel van etherische oliën als je dat liever hebt. Zet het schoteltje in de hoek van de kamer waar je de vieze geur uit wilt verwijderen. Al snel je zien dat de stank vervangen wordt door een aangename geur. Als alternatief kan je deze mix in vele kleine zakjes doen en die overal in huis leggen zodat je uit alle ruimtes in huis geuren kan verwijderen. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je geuren in je huis perfect neutraliseert, je zorgt er ook nog eens voor dat overtollig vocht in de lucht zal worden opgenomen door zout.

Zout is ook een prima oplossing wanneer je vieze geuren uit de wasmachine wilt verwijderen. Je moet hiervoor 1 kilogram grof zout direct in de trommel doen en een wasprogramma starten met een temperatuur boven de 60 graden.

Ook eindelijk toe aan een lekker geurtje?

Advertisement