Wat gebeurt er wanneer je een ballon in de wc stopt? Een leuke schoonmaaktruc om te proberen

door Skip

27 Augustus 2023

Wat gebeurt er wanneer je een ballon in de wc stopt? Een leuke schoonmaaktruc om te proberen
Advertisement

Als we de wc altijd direct zouden schoonmaken na elk gebruik zou een grondige schoonmaak steeds minder vaak plaats hoeven vinden, maar zelfs dan komt het moment waarop je de mouwen moet opstropen en eraan moet beginnen. En wat nu als deze klus er ook nog eens leuker op zou worden dankzij een ballon?

Wanneer je de wc gebruikt en je de spoelknop indrukt of aan de ketting trekt, maar ook wanneer je er reinigingsmiddelen en geurverfrissers in doet ontstaan er toch vlekken of kalkaanslag. Hoewel dat niet zo vervelend is om te zien vergeleken er doorgaans in de pot verdwijnt is het toch noodzakelijk dat dit wordt aangepakt. Door een ballon te gebruiken wordt het klusje er makkelijker en zelfs leuker op.

Advertisement
Home Tips/YouTube

Home Tips/YouTube

Zoals te zien is in deze video is de truc echt heel makkelijk. De schoonmaaktrucs die je al kent kan je op deze manier moeitelozer en met grotere effectiviteit uitvoeren.

Het belangrijkste is dat je een gewone ballon in huis haalt, van het soort dat je ook op feestjes gebruikt. Echt heel groot moet hij echter niet zijn. Bedenk hoe groot het ding is als hij is opgeblazen en dat hij dan een klein slagje groter moet zijn dan de opening onderin het toilet.

De truc bestaat erin dat je de ballon als een stop gebruikt zoals die in elk bidet wordt gebruikt. Als je de ballon verder opblaast en hem dan in de wc stopt kan je zien tot hoever je hem moet vullen met lucht om hem in de opening onderin de toiletpot te stoppen. En dan zo dat de ballon voorkomt dat het water weg kan lopen. Leg dan een hele stevige knoop.

Het andere ding wat je nodig hebt is een redelijk lang stevig touwtje. Maak deze stevig vast aan de knoop van de ballon. Het touwtje moet met ongeveer een handlengte uit de wc-pot steken. Voordat je de ballon erin steekt plak je hem aan een kant vast met een stukje plakband.

Wanneer je de opening onderin hebt afgesloten kan je je mengsel gaan klaarmaken dat je wil gebruiken om de wc mee schoon te maken. Bekend is natuurlijk het mengsel van water en azijn of azijn en baking soda of water en citroenzuur, allen met een druppeltje afwasmiddel erbij. Dit zijn allemaal passende oplossingen waarmee neerslag van vuil en kalk makkelijk mee kan worden aangepakt.

Vul dan de pot met water en je favoriete schoonmaakmiddel tot aan de rand. Juist hier zit de meest hardnekkige aanslag. Laat een paar uur inwerken en dan kan je vervolgens met iets van een borstel of gewoon een toiletborstel al het smerigs makkelijk wegschrapen. Verwijder de ballon en voila!

Moet je kijken hoe makkelijk het is en dan zie je ook gelijk wat het doel is van het plakband.

Advertisement
Advertisement