Hoe insecten te verjagen en het huis lekker te laten ruiken door gewoon de vloeren te wassen

door Natasja

02 Juni 2023

Hoe insecten te verjagen en het huis lekker te laten ruiken door gewoon de vloeren te wassen
Advertisement

Wanneer de temperaturen beginnen op te lopen, verschijnen er weer ongewenste gasten in huis, die je doen verlangen naar de terugkeer van de winter: insecten. Mieren, vliegen en muggen worden aangetrokken door etensresten en allerlei geuren en nemen hun intrek in de kamers zonder je zelfs maar om toestemming te vragen.

Tegenwoordig zijn er veel chemische producten te koop om ze te verjagen, die niet alleen deze vervelende gasten verwijderen, maar ook schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Daarom is het altijd beter om eerst natuurlijke opties te proberen, die je van alle soorten insecten afhelpen zonder je gezondheid of die van de planeet te schaden.

Maar als het niet volstaat om het huis altijd netjes en schoon te houden, moet je andere middelen proberen. Onder hen is er maar één eenvoudig ingrediënt nodig, toegevoegd aan het water waarmee je de vloeren wast, om voorgoed van alle insecten af te komen en tegelijkertijd laat je zo het huis lekker ruiken. Laten we uitzoeken wat het is.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er is een middel waarmee je de vloeren kunt ontsmetten, parfumeren en tegelijkertijd insecten uit huis kunt houden: groene zeep. Deze zeep, samengesteld uit water, kokosolie en glycerine is een product dat vroeger veel werd gebruikt en dat de laatste jaren is herontdekt vanwege de grote ontvettingskracht en de aangename geur die het achterlaat op oppervlakken. Deze zeep is volledig biologisch afbreekbaar en ecologisch, maar ook zuinig, en is tevens de beste bondgenoot tegen insecten, die niet houden van de delicate geur.

Je kunt het dus gebruiken om de vloeren van het huis schoon te maken door 30 gram op te lossen in een emmer warm of heet water. Als je het ontsmettende effect ervan wilt versterken, kun je er ook 250 ml appelazijn aan toevoegen, die bekend staat om de ontsmettende eigenschappen maar ook niet geliefd is bij insecten. Je kunt dit mengsel ook in een sprayflacon gebruiken om sanitair, de keuken en alle andere oppervlakken te reinigen.

Probeer dit eenvoudige recept en er zal geen vlieg meer in je huis vliegen!

Advertisement