Shampoo in de spoelbak? De DIY truc met een onverwacht resultaat

door Natasja

05 Augustus 2023

Shampoo in de spoelbak? De DIY truc met een onverwacht resultaat
Advertisement

We gebruiken vaak ingrediënten en producten uit de keuken in de badkamer, maar doen bijna nooit het tegenovergestelde. Zo helpen azijn, baking soda, citroen en vele andere ingrediënten, evenals afwasmiddel, je om veel schoon te maken, maar het is niet zo dat we douchegel en shampoo gebruiken buiten de persoonlijke hygiëne in de badkamer. Toch kan juist de shampoo die je gewoonlijk gebruikt een onvermoede bondgenoot worden bij het schoonmaken van de keuken.

Dus als het gebruikelijke afwasmiddel, of azijn, citroen of citroenzuur, op is, kun je naar de badkamer rennen en dit alternatieve middel proberen, waarvan de resultaten je echt kunnen verrassen.

via Empfehlungsfuchs/YouTube

Advertisement
Creativo

Creativo

Dit is echt een snelle en gemakkelijke truc, perfect voor als de spoelbak vettig is van het vuil en je hem weer als nieuw wilt laten glanzen. Een noodzakelijke verduidelijking: dit is een middel dat werkt voor roestvrijstalen spoelbakken, hoewel je het misschien ook kunt proberen op een klein deel van een spoelbak van een ander materiaal.

Hoe werkt het? Neem de spons die je gewoonlijk gebruikt om de spoelbak schoon te maken, maak hem nat en wring hem een beetje uit, giet er dan een druppel shampoo overheen. Pas op dat je niet te veel gebruikt, want je hebt niet te veel schuim nodig - een beetje zoals met haar! Er is ook niet één voorkeurssoort shampoo. Elk product dat het haar goed wast, zal het hier ook doen.

Wrijf het op het stalen oppervlak en je zult zien dat het vuil al oplost in het schuim als je de spons erlangs haalt. Je hoeft alleen maar de kraan open te draaien en af te spoelen om het verschil te merken, de spoelbak glanst weer. En het zal ook heerlijk ruiken!

Je kunt het proces en de resultaten zien in de video hieronder.

Advertisement

Het is een methode die vergelijkbaar is met het gebruik van normaal afwasmiddel, ook afwasmiddel, maar handig als je gebruikelijke product bijna op is. En als het moment komt dat je iets anders wilt ruiken, en misschien is de geur van je shampoo ook een beetje bloemig of citrusachtig, dan is het ook geschikt om een extra touch aan het schoonmaken in de keuken toe te voegen!

Wat is jouw favoriete middel om het staal van de spoelbak te laten glanzen?

Advertisement