Bezem: de gemakkelijke en perfecte truc om hem te gebruiken als echte schoonmaakprofessionals

door Natasja

27 Juli 2023

Bezem: de gemakkelijke en perfecte truc om hem te gebruiken als echte schoonmaakprofessionals
Advertisement

Er zijn voorwerpen in huis die je bijna als vanzelfsprekend beschouwt: je hebt ze altijd al gehad en je denkt dat je heel goed weet hoe je ze het beste kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld de bezem - wie heeft er geen in huis?

Dit schoonmaakvoorwerp staat waarschijnlijk in elk huis ter wereld, of bijna, en hoewel het in de moderne tijd vaak wordt vervangen door de stofzuiger, is het helemaal niet ongewoon dat het nog steeds in veel verschillende situaties wordt gebruikt om te zorgen voor een schoon en opgeruimd huis. Ook de 'geweldige' bezem is effectief en gebruiksvriendelijk, maar heeft een paar geheimen die je in staat stellen hem beter te gebruiken dan je had gedacht. Een daarvan is de truc die we hieronder gaan onthullen: ben je er klaar voor?

via Smart fox/Youtube

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

In zijn spreekwoordelijke eenvoud is de bezem een onmisbaar stuk gereedschap, daar bestaat geen twijfel over. Hij kan soms zelfs functioneler en nuttiger zijn dan een traditionele of moderne stofzuiger, omdat hij 100% handmatig is en je er bijna overal mee kunt komen zonder al te veel moeite.

Als je tijdens het stofzuigen echter merkt dat de resultaten niet je verwachtingen vervullen, wanhoop dan niet: er is een snelle en gemakkelijke truc waarmee je de bezem optimaal kunt gebruiken en waarmee je het een extra 'duwtje' kunt geven zodat je zelfs het meest hardnekkige vuil in huis kunt bereiken en verwijderen. Stof en vuil zullen dankzij het advies dat we je nu gaan geven nog dagenlang een herinnering zijn. Dus waar wacht je nog op? Rust jezelf uit met een voorwerp dat je zeker in huis hebt: plakband.

Advertisement
Smart Fox/Youtube Screenshot

Smart Fox/Youtube Screenshot

Dat klopt: om deze truc in de praktijk te brengen, heb je plakband nodig, bij voorkeur van het grote soort, dat je op één kant van de bezem plakt, precies op het punt waar je meestal de hoeken schoonmaakt of onder meubels, bedden of banken stopt. Een dubbelzijdig plakband is zeker gemakkelijker te gebruiken, omdat het gemakkelijker op de bezem zal kleven, en je kunt het ook beter vastmaken met veiligheidsspelden.

Om de bezem nog sterker te maken, kan de tape ook aan de andere kant van het uiteinde van de bezem worden aangebracht, waardoor het een echt wonder wordt en zelfs stof en vuil eraan blijft kleven dat je met een simpele veeg niet in de stoffer had kunnen vangen.

Aangezien niet iedereen in huis een stofzuiger heeft, met of zonder snoer, kan deze methode om de bezem effectiever te maken en beter in staat om moeilijke vloeren en hoeken schoon te maken echt een revolutie worden voor iedereen die hem elke dag gebruikt. Door zijn eenvoud ligt het binnen ieders bereik en we weten zeker dat er weinig voor nodig is om het in de praktijk te brengen.

Heb je er ooit aangedacht? Had je er al van gehoord?

Advertisement