Doe dit eens per week en je wc ruikt altijd lekker en je hebt nooit meer last van vieze geuren

door Skip

28 Augustus 2023

Doe dit eens per week en je wc ruikt altijd lekker en je hebt nooit meer last van vieze geuren
Advertisement

Hoewel het in de toiletruimte overal lijkt te glanzen en glimmen lijkt deze toch ineens niet zo schoon te zijn wanneer je er binnenkomt en je meteen merkt dat het stinkt. Er zijn zeker situaties waar het inderdaad zo is dat de vieze geuren uit de wc komen omdat deze niet grondig genoeg is schoongemaakt, maar het kan ook zo zijn dat dit niet de oorzaak is.

Hoe kan je zo'n vervelend probleem verhelpen? Meet jezelf gewoon wat extra gewoontes aan, en soms is het al genoeg wanneer je eens per week wat doet om van vieze geuren af te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als je na grondige inspectie hebt vastgesteld dat er geen kalkresten of viezigheid zijn te vinden op de bodem onder de rand of op de wanden van de pot dan is het de moeite waard om je te richten op manieren waarmee je geuren kan wegkrijgen.

Je kan bijvoorbeeld baking soda gebruiken. Je gooit een half bekertje in de pot s'avonds voordat je gaat slapen zodat het een hele nacht lang "ongestoord" zijn werk kan doen tot aan het volgende moment waarop je het toilet weer doorspoelt. Dit kan je eens per week doen of iets vaker als je dat nodig vindt. Er zijn ook mensen die wat druppels etherische olie bij de baking soda doen voordat ze dit in de wc-pot doen. Zo zal zich een aangename geur gaan verspreiden in de ruimte. Citroenzuurpoeder is nog zoiets wat je op een soortgelijke manier kan gebruiken en heeft een aangename citrusgeur.

Wanneer je graag snel resultaat wil hebben en er zijn ook nog kalkresten en vuil aanwezig op de bodem van de pot is het handig om bleek in de pot te gieten en dan de deksel te sluiten en tot de volgende ochtend te wachten. Dit werkt ook zo met harde bleektabletten. Dan kan je later het vuil veel makkelijker los krijgen met de toiletborstel zonder al te veel inspanning.

Baking soda kan je ook gebruiken om geuren te absorberen in de ruimte. Zet hiertoe enkele schaaltjes neer met daar twee of drie eetlepels baking soda in, met of zonder etherische oliën. Een ander product dat ook prima als absorbtiemiddel werkt is actieve kool, misschien op basis van bamboe. Mocht je producten vinden die actieve kool als basis hebben kan dit misschien een betrouwbaar middel gaan zijn wat je op het toilet kan gebruiken.

Belangrijk is om niet te vergeten dat het sanitair zoals de wc eerst goed schoon moet zijn en dan is de schoonmaak met bovenstaande trucjes eigenlijk altijd perfect af te ronden.

Advertisement