WC schoon en bacterievrij door deze effectieve tabletten die je zelf kan maken

door Skip

26 Augustus 2023

WC schoon en bacterievrij door deze effectieve tabletten die je zelf kan maken
Advertisement

Wanneer er schoongemaakt moet worden dan krijgt de wc extra zorg en aandacht. En toch ondanks alle inspanningen kan het gebeuren dat de wc toch niet helemaal schoon is vanwege aanslag en slijtagesporen die met het gebruik onvermijdelijk zullen gaan verschijnen. Kalk, dat afkomstig uit het water dat altijd aanwezig is, is de hoofdoorzaak van deze aanslag in de wc.

Dit kan ertoe leiden dat een normale schoonmaakronde misschien niet genoeg is. Maar gelukkig kan men om dit probleem in de kiem te smoren ook oplossingen inzetten met natuurproducten. Bij een van die oplossingen wordt er een tablet gemaakt die handig in gebruik is en in de wc is te gebruiken. Je gooit hem gewoon in de wc en dan is deze in een ogenblik weer schoon.

Hieronder vind je het complete recept.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om deze tabletten te maken heb je de volgende producten nodig:

  • 200 gram baking soda;
  • 60 gram citroenzuur;
  • 10 ml afwasmiddel;

Begin met het zorgvuldig vermengen van de twee poeders zodat ze samen een perfect geheel vormen. Wanneer dit gebeurd is voeg je het afwasmiddel toe, en als je graag wilt dat je tabletten een intensere geur hebben kan je een paar druppels etherische olie naar keuze toevoegen. Ga door met het vermengen van deze bestanddelen en dan zal je een soort stevige pasta krijgen die je in ijsblokvormpjes kan doen en dan 4 tot 5 uur zo kan laten staan.

Als deze tijd is verstreken kan je de tabletten uit de vormpjes halen en die bewaren in afgesloten glazen potten op een droge plaats.

Je kan deze tabletten direct in het toilet gooien na het te hebben schoongemaakt. Laat het uitbubbelen en ga dan met de toiletborstel aan de slag. Wanneer je met redelijk hardnekkig vuil te maken hebt kan je 's avonds voordat je naar bed gaat een tablet in de wc gooien en dat de hele nacht laten inwerken. door deze tabletten te gebruiken wordt je wc niet alleen perfect ontsmet en schoon, hij ruikt ook nog eens fris.

Mocht de aanslag er nog steeds zijn na het gebruik van deze tabletten dan kan je dit proces gedurende de komende dagen herhalen.

Je zal fantastische resultaten boeken!

Advertisement