Verschillende manieren om moeiteloos je koeltas altijd schoon en fris te houden

door Skip

25 Augustus 2023

Verschillende manieren om moeiteloos je koeltas altijd schoon en fris te houden
Advertisement

Koeltassen zijn echt een geschenk uit de hemel waardoor je met een gerust hart al je favoriete eten kan meenemen, ook de onderweg aanschafte dingen met beperkte houdbaarheid. Dit terwijl je je verplichtingen hebt of zelfs terwijl je een uitstapje maakt, kan alles zo lang mogelijk vers blijven. Je moet je behelpen met ijs, koelelementen andere koud eten waarmee je de temperatuur zo laag mogelijk kan houden totdat je weer thuis bent of totdat je in de gelegenheid bent om te te eten. Ook is bekend dat deze gekoelde producten gaandeweg bederven. En ook wanneer deze gesealed zijn ontstaat er condens wat in contact komt met het eten in koeltassen.

En dan zit je dus met de situatie dat door eten wat niet perfect is verpakt, de koeltas vies kan worden en voordat je deze dan weer kan gebruiken moet je hem extra goed schoonmaken om te voorkomen dat er zich schimmel, bacteriën gaan verspreiden en er vieze geurtjes ontstaan. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om koeltassen altijd in goede staat te houden.

Creativo

Creativo

De hier getoonde methodes zijn ook van toepassing op koelboxen die je mee kan nemen in de auto en draagbare koelboxen. Ook hier is het mogelijk dat er bederf kan plaatsvinden gedurende de verplaatsingen ervan.

Allereerst is het heel belangrijk dat je zeker weet dat je alle harde dingen of harde voedselresten uit de koeltassen hebt gehaald. Om dit beter voor elkaar te krijgen kan je die zachte koeltassen soms nog wel eens goed schudden of binnenstebuiten doen, al is dit eigenlijk alleen maar nodig wanneer je met echt zeer hardnekkig vuil te maken hebt.

Je kunt dan een sponsje pakken een kommetje met lauw water en een drupje afwasmiddel. Maak de binnenkant schoon en wring goed uit, daarna weghalen met een natte doek. Als je dat eenmaal gedaan hebt kan je met een droge doek alles afdrogen. Blijven er nog geurtjes achter dan is het goed om een eetlepel baking soda in de tas te doen en die goed te sluiten. Na een paar uurtjes moet je de tas omkiepen en de baking soda eruit schudden en dan is de koeltas weer als nieuw.

Voor de hardnekkigere vlekken kan je een beetje azijn aanbrengen op een sponsje en hiermee over de bewuste plek gaan wrijven totdat het verdwijnt. Het is beter om niet te veel azijn te gebruiken en dit alleen in te zetten voor behandelingen die oppervlakkig van aard zijn. Daarna kan je de tas schoonmaken zoals eerder beschreven. Laat de koeltas goed open staan zodat de azijnlucht snel kan vervliegen.

Het kan voorkomen dat een koeltas beschikt over een buitenhoes van stof of canvas. Mocht hier om een of andere reden een vlek op komen kan je dat beter met de hand schoonmaken dan in de wasmachine. Neem gewoon een kom lauw water (niet warm) met wat wasmiddel of marseillezeep kan ook, en laat het hierin weken gedurende enkele uurtjes voordat je over de moeilijke plekken van de vlek gaat wrijven om deze weg te krijgen.

Wanneer alles goed schoon, droog is en fris ruikt zijn de koeltassen weer klaar voor gebruik op alle plekken waar je ze nodig gaat hebben!

Advertisement