Doe krantenpagina's in bewaarbakjes en je bent gratis af van een alledaags probleem

door Skip

24 Augustus 2023

Doe krantenpagina's in bewaarbakjes en je bent gratis af van een alledaags probleem
Advertisement

Bewaarbakjes zijn een essentieel goed in elk huis, maar wil je ze zo goed mogelijk gebruiken is het handig om ook wat krantenpagina's bij de hand te hebben. Voor allerlei soorten etenswaren zijn er bakjes op maat met verschillende sluitmechanieken en materialen waar ze van zijn gemaakt. Afhankelijk van de behoefte worden bakjes gebruikt voor droge of vloeibare producten zodat die bewaard kunnen worden in de koelkast of zelfs in de vriezer. Er zijn ook bakjes die handiger in gebruik zijn dan andere en die makkelijker mee zijn te nemen wanneer je eten moet vervoeren; misschien naar je werk school of uitstapje dan wel reis.

Het komt vaak voor dat enkele van deze bakjes, nadat je ze hebt gebruikt om een specifiek product in te bewaren  en nadat je ze goed schoon hebt gemaakt, toch nog een lichte geur vasthouden van wat je er in bewaard hebt. In plaats van grondig blijven boenen en zeep en water te verspillen kan je ook een simpele krant het werk laten doen.

Creativo

Creativo

Dit probleem speelt vooral zoals men wel weet, met plastic bewaarbakken. Die zijn het makkelijkst, ze wegen niets, zijn bestendiger dan glas, je neemt ze graag mee om je voedsel in te stoppen en plaats je ook in kasten en de koelkast. Het is echter jammer dat er in deze bakjes, wanneer ze in contact komen met vloeibare, vettige en oliebevattende producten, vuil en vieze geurtjes intrekken die niet snel weggaan.

Het beste wat je kan doen en dat kost wat tijd is ze grondig afwassen met gewoon afwasmiddel en ze dan laten weken in water met azijn (ook al is het beter dat niet te lang te doen aangezien azijn hoe dan ook een bijtende stof is) of water met baking soda gebruiken. Hierdoor kan je echter de gootsteen of een andere kraan niet gebruiken in huis en is het niet altijd mogelijk om het op deze manier te doen.

En hier kunnen dus een aantal vellen krantenpapier helpen. Als je inderdaad de bakjes goed hebt afgewassen en er is niets meer te zien maar je ruikt nog wel wat voedselresten neem je gewoon een of twee vellen krantenpapier en doe je die in het bakje. Het is een beetje alsof je de binnenkant gaat bekleden, wees niet bang om de kranten te kreukelen. Voor een nog beter resultaat kan je sowieso ook nog baking soda eroverheen strooien. Doe het deksel erop en laat een hele nacht staan. Wanneer je het bakje weer opent en de krantenvellen weggooit zal de geur zijn verdwenen!

Advertisement