Vieze textielschoenen? Je hebt maar een ding nodig om ze binnen no time schoon te maken

door Skip

29 Augustus 2023

Vieze textielschoenen? Je hebt maar een ding nodig om ze binnen no time schoon te maken
Advertisement

Het gebeurt regelmatig dat er vlekken komen op textielschoenen naarmate ze je langer draagt en soms lijkt het vuil dusdanig hardnekkig te zijn dat je dit op geen enkele manier weg krijgt, en dat je dan op een gegeven moment denkt dat je ze maar weg zult gooien.

Stof regen, etensresten, gemorste drank kunnen gaandeweg in de stof van je schoenen terechtkomen. Soms lijkt het er zo in te zijn getrokken dat het haast niet lijkt te verwijderen. Ook al heb je dan de beste vlekverwijderaars lijkt het toch een moeilijke klus te gaan worden die vlekken weg te krijgen.

Vaak is het echter zo dat we onszelf niet de kans geven om het probleem te verhelpen met huisgemaakte middeltjes, met natuurproducten, die toch altijd weer weten te verrassen door hun eenvoud, die je altijd kan vinden in je voorraadkast. Er zit echter een product tussen dat bijzonder is om wat het allemaal in huis heeft. Als vlekverwijderaar, geurverwijderaar en bleekmiddel is het perfect voor je schoenen en kan dit je een grote dienst bewijzen wanneer je je schoenen weer als nieuw wilt krijgen. Hoe je dat doet leggen wij je hieronder uit.

Advertisement
Creativo

Creativo

Baking soda is een product waar we vaak op vertrouwen als het aankomt op schoonmaken thuis. Baking soda is een perfecte bondgenoot als vlekverwijderaar, bleekmiddel en geurverwijderaar en gebruiken we het voor de meest uiteenlopende situaties. Ook je schoenen kunnen enorm baat hebben bij dit product waarmee je makkelijk vlekken uit het textiel van je schoenen weg krijgt.

Neem twee eetlepels baking soda en meng die met twee eetlepels afwasmiddel. Als je te maken hebt met zeer hardnekkige vlekken kan je aan deze twee producten ook nog normaal waterstofperoxide volume 10 toevoegen. Verdun alle bastanddelen in een grote bak helemaal gevuld met lauwwarm water. Dompel hier je schoenen in waar je de vlekken uit wilt hebben en laat ze enkele minuten weken. Wrijf er daarna overheen met een sponsje en spoel af met lauwwarm water voordat je de schoenen op normale manier gaat wassen. Eindelijk zullen je schoenen weer schoon zijn. En doordat baking soda ook geurtjes verwijdert zullen de schoenen ook niet meer stinken.

Met deze eenvoudige producten kan je ook balletjes maken die je in een pot kunt bewaren, klaar voor gebruik. Je kan die dan gebruiken wanneer nodig door ze op te lossen in water of door er simpelweg mee over de te reinigen oppervlakken te wrijven.

Echt een geniaal hulpmiddel vind je ook niet?

Advertisement