Vergeelde plastic bakjes worden snel weer stralend helder met deze 4 simpele trucs

door Skip

24 Augustus 2023

Vergeelde plastic bakjes worden snel weer stralend helder met deze 4 simpele trucs
Advertisement

Plastic bakjes zijn heel erg prettig om eten in te bewaren of om mee te nemen als we de hort op zijn. Doordat eten echter altijd in contact komt met het plastic kan dat vies worden en blijven er vergeelde plekken achter die mettertijd steeds groter worden. Ondanks dat je een perfecte schoonmaakroutine hebt komt dit onwenselijks nog steeds regelmatig voor, zeker wanneer je er sauzen in bewaart met tomaat als basis of producten die vettig zijn en olie bevatten.

Alvorens de bakjes, die gewoon goed zijn en bruikbaar, weg te gooien kan je verschillende trucs uitproberen om die lelijke vergeling overal weg te krijgen zonder dat je hiervoor specifieke tooltjes of dure chemische en agressieve producten nodig hebt. Je kan gewoon gebruik maken van oplossingen op natuurbasis die iedereen wel in zijn voorraadkast heeft staan.

Hieronder tref je een aantal trucs aan waarmee je je plastic bakjes weer perfect helder krijgt.

Creativo

Creativo

De vettige en olieachtige patina die tijdens het gebruik kan ontstaan in plastic bakjes laat zich vaak niet wegkrijgen door gewoon af te wassen met zeepsop; niet met de hand en ook niet in de vaatwasser. Het is niet genoeg. Wil je de vlekken wegkrijgen en de binnenkant weer helder krijgen moet je een ontvetter gebruiken en zijn er talloze middelen op natuurbasis waarmee je dat kan doen:

  • azijn:de ideale manier voor bakjes bedoeld voor etenswaren aangezien het geen resten van mogelijk schadelijke chemische stoffen achterlaat die door plastic makkelijk zouden kunnen worden opgenomen en later in je eten zouden kunnnen trekken. Meng azijn en water in gelijke delen in een grote kom en laat daar de te reinigen bakjes in weken gedurende de nacht. De volgende dag kan je ze normaal afwassen en dan zal je zien dat je bakjes weer stralen.
  • baking soda:nog een perfect product omdat het geen nadelig effect heeft op eten. Het staat bekend vanwege zijn blekende en licht schurende werking. Verdun twee eetlepels baking soda in een half bekertje water en blijf roeren totdat je een egaal papje hebt. Smeer het dan met een zacht sponsje uit over de binnenkant van de plastic bakjes. Spoel af met lauw water en dan zal je zien hoe perfect het resultaat is.
  • citroensap:nog een perfect ingrediënt, niet alleen om je bakjes mee schoon te maken maar ook om vieze geuren mee te verwijderen. Je kan het net zo gebruiken als azijn; mengen in gelijke delen met water, 's nachts laten weken en dan afwassen zoals gebruikelijk.
  • tot slot kan je aan het papje van water en baking soda een ingrediënt naar keuze toevoegen: of azijn of citroen voor een nog beter effect zodat je resultaten krijgt waar je nog tevredener over zult zijn.

Heb je jouw plastic bakken al eens met deze middelen proberen schoon te maken?

Advertisement