Maak je kookplaat grondig schoon met slechts een eetlepel baking soda

door Skip

30 Augustus 2023

Maak je kookplaat grondig schoon met slechts een eetlepel baking soda
Advertisement

De kookplaat is het deel in de keuken waar het dagelijks toch het smerigst wordt van allemaal met het eten dat we er koken. Gaandeweg wordt het er steeds vettiger, branden dingen aan en komen er aangekoekte resten te zitten die je steeds moeilijker weg kan krijgen. En die vuiligheid kan de perfecte voedingsbodem worden voor bacteriën en bacillen en dan kan het ineens zo maar zijn dat het eten wat je er maakt, niet zo gezond meer is. Bovendien kan al dat aangekoekte vuil je kookplaat ook nog eens beschadigen zodat hij minder efficiënt wordt door de tijd heen.

Om die redenen is het van fundamenteel belang om de kookplaat perfect schoon te maken, elke keer nadat je gekookt hebt. En om dit te doen kopen we vaak dure chemische middeltjes, die misschien niet alleen wat te agressief zijn voor de te reinigen oppervlakken, ook zijn ze slecht voor de gezondheid en het milieu.

Wist je dat je bij het uitvoeren van deze lastige taak ook met natuurproducten uitstekende schoonmaakresultaten kan behalen? Hieronder leggen we je uit hoe jij je kookplaat perfect schoon krijgt met baking soda.

Advertisement
Creativo

Creativo

Baking soda is een natuurlijk middel en sterk ontvettend, dankzij de schurende en antibacteriële werking krijg je niet alleen doeltreffend vlekken en aangekoekte resten ermee weg, maar doodt en voorkomt het tegelijkertijd de verspreiding van bacillen en bacteriën die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dit product kan ook zeer goed van pas komen bij de dagelijkse schoonmaak van de kookplaat waardoor het daar niet smerig gaat worden.

Los een eetlepel baking soda op in een kommetje lauwwarm water en maak hiermee een zachte doek nat die je lichtjes over je kookplaat wrijft. Haal vervolgens goed weg met een natte spons.

Misschien vraag je je wel af of er nog andere middelen op natuurbasis bestaan die je kunnen helpen bij deze schoonmaaktaak? Er zijn verschillende producten die je kunnen helpen in dit geval:

  • azijn:een probaat middel om mee te ontvetten en bacteriën mee te doden, je kan het verdund gebruiken in gelijke delen met water, of gewoon puur in geval van zeer hardnekkig vuil.
  • afwasmiddel:staat bekend als ontvetter en is daarom zeer handig, zeker wanneer zeer vettige voedselresten die hard zijn geworden van de kookplaat moeten worden verwijderd;
  • citroensap: tot slot krijg je met dit product, verdund in lauwwarm water, niet alleen je kookplaat mooi schoon. Ook rekent het af met bacteriën en bacillen en ruikt het ook nog eens lekker.

Welk product wil jij als eerste uitproberen?

Advertisement