5 effectieve trucs om gele vlekken te verwijderen met waterstofperoxide

door Natasja

26 Juni 2023

5 effectieve trucs om gele vlekken te verwijderen met waterstofperoxide
Advertisement

Waterstofperoxide is een middel dat kan bleken en desinfecteren dankzij het vermogen om zuurstof af te geven, terwijl het tegelijkertijd de grootst mogelijke ecologische duurzaamheid garandeert omdat de afvalelementen alleen water en zuurstof zijn. Voor de bereiding van wasmiddelen wordt meestal de 130-volume oplossing gebruikt, die zeer reactief en irriterend voor huid en slijmvliezen is en daarom niet wordt aanbevolen voor huishoudelijk gebruik.

De 10-volume oplossing die normaal gesproken in supermarkten en apotheken wordt gekocht als ontsmettingsmiddel voor de huid, is ook onschadelijk voor de huid en slijmvliezen, maar kan met zijn eigenschappen toch een grote hulp zijn bij de dagelijkse reiniging. Het is zelfs heel handig om alledaagse voorwerpen die door tijd of gebruik onherstelbaar bevlekt en vergeeld zijn, weer wit te maken.

Hieronder laten we je 5 effectieve trucs zien om gele vlekken te verwijderen met waterstofperoxide.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn veel voorwerpen die gereinigd en gebleekt kunnen worden met waterstofperoxide, we noemen er hieronder vijf:

  • Linnengoed: of het nu tafel-, badkamer- of beddengoed is, het is vaak onderhevig aan vergeling en vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Als je linnen wit is, kun je dit probleem snel oplossen met waterstofperoxide. Behandel je stoffen gewoon voor door een beetje op de te verwijderen vlekken te gieten en zachtjes te wrijven. Ga daarna verder met normaal wassen.
  • Sanitair: we weten allemaal hoe makkelijk het is voor het sanitair, vooral het toilet, om kalkvlekken en vuil op te hopen die na verloop van tijd permanente vergeling veroorzaken. Om ze weer wit te maken alsof je ze net hebt gekocht, maak je de te behandelen plekken nat met waterstofperoxide, bedek je ze met toiletpapier en maak je ze weer nat. Laat het een nacht zitten en verwijder dan de laag papier.
  • Kleren: witte kleren zijn comfortabel en koel en zijn perfect, vooral in de zomer, wanneer ze ons helpen om de hitte beter te verdragen. Helaas kunnen er echter gemakkelijk vlekken op komen, vooral door zweet. Dus hoe verwijder je die lelijke gele vlekken uit je oksels? Spuit een beetje waterstofperoxide voordat je de kledingstukken in de wasmachine stopt - dan zijn ze weer zo goed als nieuw. Als je nog meer effect wilt, voeg dan baking soda toe aan de waterstofperoxide.
  • Matras: hoewel de matras altijd beschermd wordt door een matrashoes en lakens, is de matras helaas gemakkelijk onderhevig aan vergeling en vlekken door normaal gebruik en soms ook door onze slechte gewoontes, zoals eten en drinken in bed. Daarom is het nodig om het regelmatig grondig te reinigen, zodat het altijd schoon en hygiënisch blijft. Om vlekken te verwijderen, besprenkel de getroffen plek met waterstofperoxide en wrijf krachtig met een zachte borstel of microvezeldoek. Laat aan de lucht drogen.
  • Kozijnen en planken: gemaakt van kunststof, pvc of aluminium kunnen deze voorwerpen gemakkelijk vergelen en daarom moeten ze dagelijks worden afgestoft om vuilophoping te minimaliseren. Als er echter al vlekken aanwezig zijn, kun je deze effectief verwijderen door waterstofperoxide in te wrijven met een spons.

Waar gebruik jij waterstofperoxide voor? Ken je deze trucjes al?

Advertisement