4 perfecte natuurlijke middelen om plastic vershoudbakjes schoon te maken

door Natasja

14 Juni 2023

4 perfecte natuurlijke middelen om plastic vershoudbakjes schoon te maken
Advertisement

Plastic vershoudbakjes zijn erg handig om restjes van maaltijden in de koelkast te bewaren zonder gebruik te hoeven maken van plastic folie en aluminiumfolie, en ze zijn de perfecte oplossing voor maaltijden buitenshuis, op kantoor, op het strand of op reis. We weten echter allemaal hoe moeilijk het is om ze schoon te maken zodra ze leeg zijn. 

Plastic bakjes krijgen na verloop van tijd de neiging om vetvlekken en korsten op te hopen en krijgen een gelige kleur en een oud, versleten uiterlijk. Vaak lijkt zelfs de vaatwasser dit probleem niet te kunnen oplossen: de hoge temperaturen kunnen het plastic beschadigen en daarom moeten veel bakjes met de hand worden afgewassen. 

Maar hoe kun je zelfs bakjes die er hopeloos bevlekt uitzien er weer als nieuw uit laten zien? Wij stellen de volgende 4 perfecte natuurlijke middelen voor.

Advertisement
Creativo

Creativo

Open de kasten en je zult gemakkelijk 4 uitstekende middelen vinden om plastic voedselbakjes schoon te maken:

  • Zout en Marseillezeep: laten we beginnen met een tip voor de meest aangekoekte en moeilijke schoon te maken bakjes, waarmee je ze door de combinatie van de reinigingskracht van 2 essentiële ingrediënten voor natuurlijke reiniging meteen weer zo goed als nieuw kunt maken. Maak een mengsel door een eetlepel Marseillezeep en twee eetlepels zout op te lossen in warm water en laat de bakjes hierin een paar uur weken, spoel ze daarna af met veel water.
  • Azijn: een ander zeer nuttig middel als ontvetter voor alle oppervlakken, meng het gewoon in gelijke delen met water en laat je bakjes hierin weken gedurende een variabele tijd, afhankelijk van de mate van vervuiling, van 2 uur tot een nacht. Daarna afwassen met Marseillezeep of biologisch afwasmiddel.
  • Baking soda: een perfecte vervanger voor azijn, baking soda met zijn licht schurende werking zorgt ervoor dat je zelfs de oudste en meest hardnekkige gele vlekken en korsten kunt verwijderen. Maak een pasta van 4 eetlepels baking soda en een beetje water en wrijf dit met een spons of tandenborstel op het schoon te maken oppervlak, waarbij je je concentreert op de meest kritieke plekken. Laat het 2 uur inwerken voordat je het afspoelt.
  • Citroen: alom bekend om zijn witmakende eigenschappen, kan citroen als zodanig worden gebruikt door de helft direct op de te reinigen oppervlakken te wrijven, of in sap en dit met een spons of borstel aan te brengen. Als de vlekken bijzonder hardnekkig zijn, kun je de witmakende kracht combineren met de schurende kracht van baking soda door een pasta te maken met een eetlepel baking soda en een kom citroensap. Laat het 10 minuten inwerken en spoel het af. 

Vergeet niet dat elke bak zijn eigen kenmerken heeft en dat je altijd de informatie van de fabrikant moet gebruiken voor was- en onderhoudsinstructies. 

Klaar om in alle vrijheid van je maaltijden buitenshuis te genieten?

Advertisement