Is citroen in de wasmachine het geheim van perfecte was? We leggen uit hoe het te gebruiken

door Natasja

31 Juli 2023

Is citroen in de wasmachine het geheim van perfecte was? We leggen uit hoe het te gebruiken
Advertisement

Hoe groot je gezin ook is, er lijkt altijd te veel kleding te zijn om te wassen. Daarom is de wasmachine een van de populairste huishoudelijke apparaten en je zult tegenwoordig bijna geen huis meer vinden zonder een wasmachine. Dankzij de nieuwste technologische innovaties kun je nu snelle cycli uitvoeren op lage wastemperaturen, waardoor je snel schone kleren hebt zonder het risico te lopen ze te beschadigen.

Maar soms komt het voor dat de wasmachine een onaangename geur afgeeft, ook als je de was eruit haalt, die niet meer schoon ruikt. Vaak vind je de oorzaak in het wasmiddel of de wasverzachter die je gebruikt, en in dit geval kan de oplossing simpelweg zijn om deze te vervangen door witte azijn of baking soda.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als de wasmachine of wasgoed onaangenaam ruikt, is dat waarschijnlijk de schuld van wasmiddel en wasverzachter, die verkeerd worden gebruikt en zich kunnen afzetten in de wasmachine en de leidingen, waardoor ze ziektekiemen en schimmel aantrekken. Je kunt dit ook merken aan het wasmiddelbakje, dat er vies uitziet. De oplossing in dit geval is een grondige reiniging van de wasmachine, wat je kunt doen met eenvoudige natuurlijke ingrediënten.

Neem het sap van twee citroenen en doe dit samen met een half glas wijnazijn in het wasmiddelbakje. Laat de twee ingrediënten een paar uur inwerken, spoel en droog het daarna goed af, en je zult zien dat de resten uiteindelijk verdwenen zijn. Je kunt ook het sap van de citroenen direct in de trommel doen samen met een glas witte azijn en een lege was op 90 graden draaien.

Als alternatief kun je het wasmiddelbakje ook schoonmaken met baking soda: los 20 gram baking soda op in 1 liter water en doe het mengsel in het bakje. Laat het 30 minuten inwerken voordat je het afspoelt met koud water.

Fijn zout kan ook een grote hulp zijn bij het verwijderen van onaangename geuren uit de wasmachine: los 5 eetlepels op in 1 liter kokend water en het sap van een citroen en gebruik dit mengsel om de hele wasmachine schoon te maken en te ontsmetten.

De onaangename geur zal slechts een slechte herinnering zijn!

Advertisement