Wat is de meest effectieve methode om gordijnen altijd lekker te laten ruiken? We leggen uit hoe je dat doet met een kom

door Natasja

26 Juli 2023

Wat is de meest effectieve methode om gordijnen altijd lekker te laten ruiken? We leggen uit hoe je dat doet met een kom
Advertisement

Gordijnen zijn een belangrijk accessoire voor de inrichting en bij de keuze ervan wordt er altijd goed op gelet dat ze perfect passen bij de rest van het meubilair in huis. Het enige nadeel aan het gebruik ervan is hun ongelooflijke vermogen om onaangename geuren te absorberen en vervolgens geleidelijk af te geven.

Hoe voorkom je dit vervelende ongemak? Er zijn zeker een aantal handige trucjes voor, zoals het vermijden van roken in huis, geen stoffen gordijnen gebruiken in de badkamer, een efficiënte afzuigkap gebruiken bij het bereiden van gebakken voedsel in de keuken. Een andere belangrijke manier om onaangename geuren op gordijnen te voorkomen is om ze regelmatig te wassen, een programma voor delicate kleding te kiezen en bij voorkeur natuurlijke wasmiddelen en wasverzachters te gebruiken.

Er is echter een truc die je kunt gebruiken als de onaangename geuren bijzonder hardnekkig zijn en niet kunnen worden verwijderd met een eenvoudige wasbeurt. Hieronder leggen we uit hoe je deze truc in de praktijk kunt toepassen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vooral als onaangename geuren op je gordijnen blijven aanhouden, zelfs na het wassen, kun je proberen om er helemaal vanaf te komen met een methode die vaak in hotels wordt gebruikt. Hiervoor heb je gewoon een kom en wat ingrediënten nodig om geuren van je gordijn te absorberen.

Je kunt een paar druppels azijn of een theelepel baking soda of zelfs wat koffiedik in de kom doen. Deze ingrediënten zijn in staat om zelfs de meest hardnekkige geuren te absorberen en zullen je in dit geval ook helpen. Laat de kom met het gekozen ingrediënt een nacht onder het gordijn staan en de volgende ochtend zal de vieze geur volledig van het gordijn verdwenen zijn.

Je kunt deze methode met enige regelmaat toepassen, zodat onaangename geuren volledig geneutraliseerd worden door deze ingrediënten. Voor een meer doortastende en effectieve actie kun je ook baking soda op de gordijnen wrijven en het een paar uur laten inwerken voordat je het met een stofzuiger verwijdert. Door een paar druppels etherische olie aan het poeder toe te voegen, verwijdert baking soda niet alleen onaangename geuren, maar laat het ook een aangename geur achter.

Probeer het, je gordijnen zullen altijd heerlijk ruiken!

Advertisement